Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skončí v Jihlavě bodová šňůra Hradce?

3. 11. 2009

Ve středu pokračuje první hokejová liga dalším kolem. V rámci sedmnácté série zápasů se řada favoritů představí v domácím prostředí. Výkonnostně strádající Chomutov se postaví šumperským Drakům, hlavní jeho sok z Ústí se představí v Kadani a třetí Olomouc přivítá na svém ledě Beroun.

Středeční program 17. kola:

 

Středeční program 17. kola:

(6.) HC Dukla Jihlava - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:30)

Jedná se pravděpodobně o nejpřitažlivější duel kola. Oba týmy od sebe dělí pět bodů, což není žádná velká propast. Výhry nad Havlíčkovým Brodem a Kadaní přinesly plný počet bodů, ale o to více kazí dojem výsledek z Třebíče, kde mužstvo prohrálo 2:5. Hosté si nadále vezou na bodové vlně a těšit je může i to, že dokázali přehrát i druhý tým soutěže Chomutov. Jihlava má doma vizitku nejlépe střílejícího celku ligy a Hradec se pro změnu pyšní třetí nejlepší obranou v bilanci obdržených branek venku. Souboj by mohl být zajímavý už z toho důvodu, že hosté mají svému soupeři co vracet.

Letošní vzájemný zápas: 5:1

Tip: Východočechům skončí nevídaná bodová série, neboť Jihlava zvítězí v normální hrací době.

 

(2.) KLH Chomutov - (13.) Salith Šumperk (17:30)

Chomutov si pomalu, ale jistě vypíjí svůj kalich hořkosti. Týmu se nedaří odrazit na vyšší stupeň výkonnosti a lze už hovořit o jisté výsledkové krizi. Z posledních čtyř zápasů má bývalý lídr soutěže stejný počet bodů, což s ohledem na ambice klubu je to více než špatná realita. Chomutov nejprve padl v Havlíčkově Brodu, následně doma selhal s Kadaní. Odrazovým můstkem k lepším výsledkům se jevilo vítězství nad Třebíčí, ale další výhra i přes velkou bojovnost nepřišla. Na ledě Hradce nakonec tým vybojoval bod, který měl nejspíš i cenu těch tří. Cíl je jasný a neúspěch by se rovnal tragédii, nutné je však dodat, že mužstvo Draků umí bojovat. Přijde další překvapení?

Letošní vzájemný zápas: 2:1

Tip: Chomutov zlomí odpor soupeře až ve druhé třetině a posléze si již vítězství pohlídá.

 

(5.) Orli Znojmo - (14.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Čtyřzápasová šňůra výher Znojma dostala trhlinu v Šumperku, a tak mužstvo Orlů začíná opět od nuly. Při pohledu na poslední výsledky Benátek jsou znojemští výrazným favoritem. K lepší vizitce jim pomáhá i dobrá domácí bilance, která je pátou nejlepší v lize. Hostům by se bodový úspěch náramně hodil, neboť potřebují zastavit svůj sesun tabulkou co nejdříve.

Letošní vzájemný zápas: 2:3sn

Tip: Znojmo potvrdí roli favorita a vyhraje.

 

(15.) Sportovní klub Kadaň - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Kadaň má opět možnost přesvědčit okolí o tom, jak je nevyzpytatelná. Je to tým, který překvapí i v pozitivním i v tom negativním slova smyslu. Kadaňská vizitka (ne)úspěchů aneb jak brát silným a dávat chudým. Domácí poslední dva zápasy prohráli, ale předchozí výhru v Chomutově jim už nikdo neodpáře. Ústí po příchodu na královskou pozici neztratilo ani bod a ztrátu si nejspíš nepřipouští ani nyní. Kadani se doma nedaří, což by mohlo být usnadňujícím faktorem pro úspěch hostů, ale kdoví...

Letošní vzájemný zápas: 3:4pp

Tip: Tři body poputují do Ústí.

 

(8.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (7.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Souboj dvou sousedů v tabulce nebude příliš předem čitelný. Oba kluby mají podobné výsledky. Z posledních čtyř utkání mužstva vybojovala shodný počet šesti bodů. Rebelové dokázali na svém ledě porazit Chomutov, ale už nestačili na Ústí. Třebíč s Chomutovem prohrála a s Ústím vybojovala bod.

Letošní vzájemný zápas: 7:5

Tip: Utkání se rozhodne v prodloužení, dva body si připíše Havlíčkův Brod.

 

(10.) HC Chrudim - (16.) HC Havířov Panthers (18:00)

V sobotu Chrudim ukončila v Benátkách čtyři zápasy trvající smůlu a zajisté bude chtít na tři body navázat dalšími. Nečeká jí však nic lehkého. Panteři sehráli vyrovnaný zápas s Olomoucí a svou krizi ukončili výhrou nad Táborem. Hosté budou hladoví po úspěchu a špatné výsledky soupeře na svém ledě tento fakt umocňují.

Letošní vzájemný zápas: 4:3

Tip: Havířov bude opět bodovat, z Chrudimi si odveze dva body.

 

(11.) Hockey Club Tábor - (9.) HC Vrchlabí (18:00)

Táborští Kohouti můžou být se svou bilancí z posledních zápasů spokojeni. Mužstvo během šesti střetnutí získalo dvanáct bodů, což mělo za následek odpoutání ze sestupových příček. Tabulka je však vyrovnaná, takže o klidu nemůže být žádná řeč. Nováček soutěže padl poměrně očekávaně v Havířově, ale nyní již má metu stanovenou na úroveň tří bodů. Vrchlabí už není černým koněm soutěže, ale spíše jen stínem toho z loňského roku. Z pěti posledních střetnutí tým získal jen čtyři body a sobotní porážka 3:6 s Olomoucí nejspíš zanechala další jizvu na herní tváři mužstva.

Letošní vzájemný zápas: 4:3

Tip: Vrchlabí zabojuje a zlatý gól vsítí v nájezdech.

 

HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)

Samostatné preview.

Letošní vzájemný zápas: 3:1

Tip: Beroun bude nepříjemný, ale postupnému tlaku Hanáků podlehne a odjede domů bez bodu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář