Jdi na obsah Jdi na menu
 


Berounského Žemličku čeká ostrá premiéra na ledě Olomouce

3. 11. 2009

Po vítězném utkání ve Vrchlabí se ve středu Mora představí opět na domácím ledě. Soupeřem jí budou Berounští Medvědi, kteří začínají psát pod taktovkou kouče Žemličky novou kapitolu letošní sezony. Olomoucké komando už devět zápasů v řadě bodovalo a s přehledem se drží na třetí příčce tabulky. Potvrdí svou vizitku i ve středu?


Poté, co do Sparty Praha zamířil dosavadní lodivod mužstva David Volek, tak vedení klubu muselo neplánovaně hledat náhradu.  Našlo ji i díky partnerské spolupráci právě na Spartě. Do Berouna tak zamířila další tamní ikona Richard Žemlička. Dlouholetého reprezentanta tak čeká vskutku ostrá premiéra.


Medvědi se po špatném úvodu zmátožili a nyní se drží na dvanácté příčce průběžné tabulky. Nejlepší období zažili od 14. do 26. října, kdy dokázali bodovat během pěti po sobě jdoucích zápasech. Poslední dvě utkání už tolik radosti nepřinesly. Po odchodu trenéra Volka mužstvo prohrálo ve Vrchlabí 1:4 a v Ústí 2:6, což za rámeček rozhodně nepůjde.


Hanáci si prakticky nemají co vyčítat. „Atmosféra je dobrá, každý rád vyhrává,“ potvrdil aktuální pohodu v mužstvu obránce Mory Michal Nedbálek, který se na výhře ve Vrchlabí podílel i jedním úspěšným zásahem. Olomouc z posledních devíti utkání klopýtla jen na ledě Šumperka a je jasným favoritem. V prvním letošním vzájemném měření sil si Mora z Berouna odvezla výhru 3:1 a zajisté bude chtít získat na své konto další tři body.


V olomouckém dresu se nejspíš naposledy představí útočník Lubomír Korhoň, jenž klubu vypomáhal v rámci měsíčního hostování z extraligové Komety Brno. Aktuálně je jeho budoucnost nejistá, dle dohody se forvard na konci týdne má vrátit do Brna. Čerstvou ztrátou je Martin Vyrůbalík, který si během sobotního střetnutí poranil kolenní vazy a minimálně měsíc bude mimo hru. Zkušený bek se tak připojil k již pauzírující dvojici Jiří Řípa - Radek Meidl.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář