Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Vrátí se Šumperk zpět do hry o záchranu?

27. 1. 2010

Nadstavbová část druhé nejvyšší domácí soutěže se pomalu, ale jistě blíží ke svému cíli. Týmy mají před sebou pouhá čtyři kola, během kterých se definitivně rozhodne o jejich dalším zápasovém programu. Své pozice mají jisté jen Ústí a Chomutov. Zajímavá bude ještě bitva o třetí resp. čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále a v neposlední řadě také souboj na dně tabulky o lepší výchozí pozici do play out.

 

Jihlava má jednu z posledních šancí, jak ještě zabojovat o pátou příčku, k této metě se může přiblížit v případě dnešního úspěchu proti Hradci Králové. O udržení svého bronzového postavení v tabulce bude bojovat i Olomouc, na kterou se opět tlačí právě zmínění Východočeši. Rozdíl mezi sedmým Znojmem a pátou Třebíčí je pouze čtyřbodový, čímž je situace značně komplikovaná pro všechny. Tříbodovou jistotu si již papírově připsalo Znojmo, na které přišla řada fiktivního měření sil s Havířovem.

 

DNEŠNÍ PROGRAM ZÁPASŮ:


(6.) HC Dukla Jihlava - (4.) HC VCES Hradec Králové (17:30)

Domácí jsou díky třízápasové sérii patřičně nabuzeni na další úspěch. Zářivá meta v podobě ataku pátého místa, které aktuálně drží Třebíč, je velmi lákavá. Ztráta tří bodů je hratelná, což ještě více tlačí tým z Vysočiny k toužebnému triumfu. Východočeši získali z posledních dvou zápasů pouhý bod a tím se připravili o možnost setrvání na bronzovém stupni. Manko jednoho bodu však otevírá šance k návratu a otázkou pouze zůstává, jak moc trnitá bude cesta zpět.

Tip: 10

 

(11.) HC Benátky nad Jizerou - (8.) Sportovní klub Kadaň (17:30)

Už čtyři zápasy trvá mrazivá krize hokejistů Benátek. Na tým dolehl výsledkový kolaps po domácí porážce s Hradcem Králové, kterou dovršil devítibrankový debakl na ledě Chomutova. Nepříjemnou ztrátou bylo i další domácí zaváhání, kdy Benátečtí podlehli Šumperku po samostatných nájezdech. Domácím by k úspěchu měly pomoct i dvě nové hráčské akvizice. Obránci Matěj Stříteský a navrátilec Tomáš Vyskočil. Rozdíl mezi oběma soupeři v tabulce je jen dvoubodový a otevírá tak potenciální nové možnosti. Kadaň si v minulém kole užila díky kontumaci s Havířovem zápasové volno, a tak mohla lépe zregenerovat síly na další klíčovou bitvu. Smažou Benátky bodové manko a přeskočí tak svého protivníka?

Tip: 1

 

(12.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (2.) KLH Chomutov (18:00)

Rebelové si musí být vědomi, že vzhledem k aktuální vyrovnanosti tabulky je každý bod k potvrzení vstupu do play off nadmíru důležitý. Dvoubodový zisk na ledě Hradce Králové byl příjemným překvapením, na které je dále potřeba opět navázat. Hostům prakticky o nic významného nejde. O svou pozici přijít nemůžou a rovněž Ústí už sesadit také nevyjde. Ve hře tak zůstává spíše jen možnost prodloužení vítězné série, která aktuálně čítá čtyři utkání. Otázkou zůstává, zda-li v této klíčové bitvě přijedou na pomoct bojovníci z extraligového tábora pražské Slavie.

Tip: 02

 

(3.) HC Olomouc - (5.) SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Preview v samostatném článku.

Tip: 1

 

(1.) HC Slovan Ústečtí Lvi - (9.) HC Vrchlabí (18:00)

Vrchlabí je snad jediným týmem, ze kterého můžou mít Ústečtí Lvi nějaké obavy. Svěřenci Josefa Řeháčka dokázali ze tří letošních měření sil vybojovat velmi slušných pět bodů. Nutno dodat, že se oba úspěchy zrodily na jejich domácím ledě. Venku to bude o poznání těžší a případný bodový zisk by se rovnal ceně tří. Ústí doma podlehlo pouze Znojmu, avšak až po prodloužení. Místní Zlatopramen aréna se stále pyšní nedobytností. Změní na tomto faktu něco bojovníci z Vrchlabí?

Tip: 1

 

(13.) HC Berounští Medvědi - (10.) Hockey Club Tábor (18:00)

Medvědi stále bojují o šanci na účast ve vyřazovacích bojích a dnešní případná výhra by jim situaci opět o něco lépe připravila. Atak klíčových pozic je aktuálním cílem číslo jedna a nejinak tomu bude s ohledem na minimální odstupy soupeřů i v dalších kolech. Beroun v minulém kole vydřel tři body v Šumperku a tím si výrazně oživil své naděje k metám. Tábor by měl dorazit i s nedávným marody Ondřejem Poživilem, Josefem Lukáčem a Alešem Padělkem. Očekává se vyrovnané utkání s nejistým koncem. Oběma klubům body přijdou vhod.

Tip: 10

 

(14.) HC Chrudim - (15.) Salith Šumperk (18:00)

Svým způsobem bude tento zápas válkou na ostří nože. Pro oba soky začal záchranářský boj a tříbodový zápis může opět nastínit novou realitu. Draci ztrácí na svého soupeře právě zmíněné tři body a další ztráta by je nejspíš napevno sesadila ze hry. Do zápasu naskočí i nová posila. V domácím dresu se představí útočník Patrik Fořt, jehož klub získal z Hradce Králové. V sestavě Draků se po delší době způsobené zraněním představí obránce Lubomír Vosátko. Přinese nervy drásající duel nové střípky do poškozené mozaiky?

Tip: 02

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kjbbvg

abi,11. 4. 2010 20:19

ffhrhdddhdmtgd