Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Podaří se Olomouci utnout domácí sérii neúspěchů?

26. 1. 2010

ObrazekŠumperk, Tábor, Znojmo, tak to je aktuální výčet posledních domácích selhání hokejistů Olomouce. Nečekaná série krize je o to zarážející, že klub se celkově bodově drží mezi čtverkou nejúspěšnějších v celé soutěži. Další kolaps by už značně narušil výchozí plány pro udržení třetího místa, na které by se rád vrátil rival z Hradce Králové.

 

 

Do konce nadstavbové části zbývají pouhá čtyři kola a většině týmů jde ještě o hodně. Jinak tomu není ani u Olomouce a jejího aktuálního soupeře. Hanáci se po vítězství na ledě Vrchlabí a klopýtnutí Hradce Králové dostali zpět na třetí příčku, ale jejich jednobodový náskok se rovná jen padesátiprocentní naději.

 

Trenérská dvojice Vlk- Fiala udělala v sestavě na Vrchlabí několik změn a ty přinesly potřebný úspěch. Nyní je nutné poskládat a připravit družinu na klíčovou domácí bitvu, která bude i hrou nervů. Vzájemná utkání Hanáků s Třebíčí se nesou ve znamení hostujících týmů. Olomouc nejprve vyhrála na ledě soupeře 4:5 po samostatných nájezdech a po domácí porážce 1:3 opět uspěla opět venku a to v poměru 1:4. Papírově je tedy řada na Třebíči a tím spíše by měla Mora ukázat, že domácí tvrz se může stát nedobytnou za jakýchkoli podmínek.

 

Do utkání nezasáhnout dlouhodobí marodi Radek Meidl s Jiřím Řípou, nepředpokládá se ani start obránců Alexandra Lhotského a Jakuba Bartoně, jenž léčí svá zranění. Otazník visí zejména nad startem dvou střelců. Petr Polodna si v posledním zápase poranil zápěstí a Martin Davídek bojoval s nemocí. Daleko příjemnější hádankou bude, který z vyrovnané gólmanské dvojice dostane v utkání přednost. Bude to Štefan Žigárdy nebo Alexander Hylák?

 

Hosté si po výhrách nad Chrudimí a v Havlíčkově Brodě zkomplikovali boj o čtvrtou příčku domácím klopýtnutím s Jihlavou. Dukla ztrácí na Horáckou Slavii pouhé tři body a těší se na další atak. Soupeř z Vysočiny rovněž nebude v plné síle. Do konce sezony jsou ze hry Lukáš Sláma, Martin Bartoš. Minimálně týden bude chybět nemocný tahoun ofenzivy Lukáš Nahodil a nejistý je i start Zdeňka Sedláčka. Kouče Jaromíra Šindela může těšit jistota setrvání Radima Heřmana a návrat juniorského reprezentanta Jana Káni. Do hry by měl rovněž naskočit obránce Jan Koktan.

 

Utkání o další důležité body do tabulky pravdy se hraje ve středu 27. ledna od 18 hodin na zimním stadionu. Potěší konečně Mora po delší době své fanoušky?

 

Foto: Jaroslav Pazdera

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář