Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Philadelphia deklasovala Montreal, Chicago uspělo v San Jose

17. 5. 2010

Finále konferencí: V zámořské NHL byly rozehrány úvodní zápasy finále Východní i Západní konference. Největší událostí bylo bezpochyby unikátní vítězství hráčů Philadelphie nad přemožitelem Pittsburghu mužstvem Montrealu. Šestigólovou nadílku neodvrátil ani slovenský hrdina Halák, který v utkání střídal. Ve druhém střetnutí uspělo Chicago na ledě Žraloků.

 

Letci ukázali, že jejich pojmenování je opravdu výstižné. Po vedoucím gólu Coburna rozpoutali domácí opravdové peklo. Během deseti minut se postupně trefili  Van Riemsdyk, Briere a Gagne, což znamenalo navýšení vedení na zásadní skóre 4:0. Tento moment už značně poznamenal psychický stav gólmanské jedničky hostů Haláka natolik, že přepustil svou pozici náhradníkovi Pricemu. Philadelphia si utkání už pohlídala a zvýšila ještě díky trefám Hartnella a Girouxe svůj triumf na konečných 6:0. Další zápas série je na programu ve středu 19. května v 1 hodinu ranní středoevropského času.

 

San Jose před svými fanoušky roli favorita nepotvrdilo. Tým Sharks sice od dvanácté minuty vedl po trefě Demerse, ale další góly už přidat nedokázal. Velkou překážkou se ukázal gólman Blackhawks Niemi, jenž pochytal čtyřiačtyřicet střeleckých pokusů domácích hráčů. Velmi dobře si vedl i jeho protějšek Nabokov, ale ten ze čtyřiceti pokusů pustil za svá záda ještě o jeden více, což v konečném zúčtování rozhodlo.

 Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu San Jose - Chicago 

 

Východní konference - finále:

Philadelphia - Montreal 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) - stav série 1:0
Branky: 4. Coburn (Hartnell, Leino), 21. Van Riemsdyk (Giroux), 25. Briere (Carle), 30. Gagne (Coburn, Leino), 53. Hartnell (Briere, Carle), 54. Giroux (Asham, Van Riemsdyk). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 25:28. Diváci: 19 927 (Wachovia Center). Hvězdy utkání: 1. Leighton, 2. Leino, 3. Coburn (všichni PHI).

 

Západní konference - finále:

San Jose - Chicago 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) - stav série 0:1
Branky: 12. Demers (Marleau, D. Boyle) - 28. P. Sharp (D. Keith, Brouwer), 54. Byfuglien (P. Kane, Toews). Vyloučení: 0:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 45:40. Diváci: 17 562 (HP Pavilion). Hvězdy utkání: 1. A. Niemi (CHI), 2. Nabokov (SJS), 3. Byfuglien (CHI).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář