Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Chicago nadělilo Philadelphii sedm branek a je krůček od Stanley Cupu

7. 6. 2010

Finále Stanley Cupu: (+ VIDEO) V noci se odehrál pátý zápas finálové série mezi Chicagem a Philadelphií. I v tomto měřením sil byl opět úspěšnější domácí tým. Klíčovým okamžikem byla už první třetina, ve které Blackhawks nadělili svému soupeři tři góly. Další pasáže hry už skončily vyrovnaným výsledkem, což v konečném sumáři určilo jako vítěze domácí tým.

 

Jestřábi po dvou porážkách na ledě Letců rozhodně toužili po úspěchu. Pomyslné základy k výhře začali stavět ve třinácté minutě, kdy se během početní výhody prosadil Seabrook - 1:0. Za tři minuty později se zrodila druhá domácí radost. Slabší chvilku si vzal gólman Leighton, kterého zaskočil z těžké pozice Bolland - 2:0. Účet úvodního dějství uzavřel povedenou akcí Versteeg - 3:0.

 

Trenéři hostů nasadili do druhé třetiny místo Leightona aktuální dvojku Bouchera. Nástup do další části hry Philadelphii vyšel nadmíru dobře. Niemi neudržel Leinovu střelu a klouzající nepokrytý puk nasměroval do sítě Hartnell - 3:1. Domácí hráče inkasovaný gól příliš nerozhodil a po trefě Kaneho už opět vedli třígólovým rozdílem. Hosté příkladně bojovali a Timonenovi se podařilo opět snížit - 4:2. V šestatřicáté minutě to opět bylo o tři góly. Přesilovou hru využil Byfuglien - 5:2.

 

I třetí třetina se nesla v podobném dějství. Hosté se v ní dvakrát střelecky prosadili, když své příležitosti zužitkovali van Riemsdyk a Gagne. Mezi tyto branky se však vměstnal gól domácího Sharpa a definitivní pojistku vítězství zařídil střelou do prázdné branky při power play Flyers svým druhým zásahem v utkání Byfuglien - 7:4.

 

Chicago se tedy ujalo v sérii vedení 3:2 na zápasy a je jedinou výhrou od zisku nejcennější hokejové trofeje. Šesté střetnutí je na programu ve čtvrtek 10. června od 2 hodin ráno středoevropského času.

 

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu:

 

 

Chicago - Philadelphia 7:4 (3:0, 2:2, 2:2) - stav série 3:2
Branky: 13. Seabrook (Versteeg, Brouwer), 16. Bolland (Sopel, Byfuglien), 19. Versteeg (Seabrook, Byfuglien), 24. P. Kane (Ladd, Sharp), 36. Byfuglien (Toews, Keith), 57. Sharp (P. Kane), 58. Byfuglien (Versteeg, Bolland) - 21. Hartnell (Leino, Briere), 25. Timonen (Briere, Leino), 47. Van Riemsdyk (Krajíček, Timonen), 58. S. Gagne (Leino). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 28:21. Diváci: 22 305 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Byfuglien, 2. Versteeg, 3. P. Kane (vš. CHI).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář