Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa vyhasla na svém ledě, do baráže míří Ústí

21. 3. 2009

Šestý finálový zápas rozhodl o vítězi první hokejové ligy. Primát krále soutěže si dnes vybojoval celek Ústí nad Labem, který v nervy drásajícím zápase zvítězil na ledě Brna. O triumfu hostů rozhodl po třech minutách prodloužení Pazourek. Rondo bylo pokořeno a tajenka je rozluštěna.

 

Bylo již předem jasné, že střetnutí bude pro oba celky nesmírně náročné. Ústí přijelo na led Komety s cílem se pokusit ukončit sérii a tím se tak dostat do bitvu o extraligu. Pokud by jim to nevyšlo, tak reparát měl být před jejich publikem. Osud si však zahrál s kartami právě ve prospěch Lvů i když samotný průběh utkání tomu zpočátku příliš nenasvědčoval.

 

Domácí věděli, že pokud dnes nepůjdou po výhře, tak jim sezóna skončí. Úvodní aktivita přinesla toužebné ovoce. V páté minutě rozjásal beznadějně zaplněné Rondo tak trochu šťastným gólem Brabenec. Jeho střelu sice Salfický dokázal vyrazit, avšak neposedný kotouč narazil do brusle vracejícího se beka hostů a skončil v brance. Vstřelený gól domácí hráče nabudil a šance střídala šanci. Útočníci Komety však trestuhodně své šance zahazovali. Pucher, Svačina a Brabenec ostřelovali Salfického jako terč, ale bez úspěchu. Za minutu později zabrnkal na nervy brněnských fandů gólman Hylák, který za brankou špatně rozehrál a měl co dělat, aby se včas vrátil do klece a lapil gólovou střelu Pojkara. Poslední dvouminutovku prvního dějství dohrávali hosté v početní výhodě, tu však využít nedokázali.

 

Přesilové hry se po pěti minutách hry druhé třetiny dočkali i domácí. Paradoxně při vyloučení Dragouna mohli inkasovat. Nadějný brejk Mikulíka s Novákem hasil výborným zákrokem gólman Hylák. Kometa zvyšovala tlak v útočném pásmu a hostům nezbývalo nic jiného, než faulovat. Ke Dragounovi za nedlouho přisedl i Mikulík, jenž si něco stačil vyříkat s domácím Moravou. I díky menší aktivitě se skóre neměnilo.

 

Klíčové okmažiky přinesla až třetí třetina. V úvodu šel pykat dvojnásobným trestem Vondráček, hosté však před Hylákem nepůsobili příliš nebezpečně. Zasahovat musel hlavně Salfický, který chytil slibnou příležitost Lhotskému. Vzápětí byl v úniku nedovoleně atakován Klimt a rozhodčí nařídil trestné střílení. Od středového kruhu se rozjel Svačina, ke smůle domácích však neuspěl. Neúspěch vítkovické posily měl další pokračování. Po necelé půlminutě  je Zemanova střela někým před bránou tečována a puk se překvapivě ocitl za zády domácího Hyláka. Pro hráče Komety to byla velmi studená sprcha. Pomocné lano mohlo přijít v závěru třetiny, kterou domácí dohrávali v početní výhodě. Zvýšená nervozita a důraz hostů výraznější šance nepřinesl. Rozhodnout tedy muselo prodloužení. S šancí Mikulíka si ještě Hylák poradil, ale za minutu později již byl bezmocný po chytré akci Pazourka, který si objel branku a úspěšným zakončením rozesmutnil Rondo. Finálová série tak poznala svého vítěze a rovněž také nového soupeře hokejistů Mladé Boleslavi v baráži o extraligu.

 

HC Kometa Brno - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:2p (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky: 5. Brabenec (Pucher) - 46. Zeman (Janků), 63. Pazourek (Janků) - konečný stav série 2:4.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář