Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Domácí tvrz padla pouze ve Vrchlabí

12. 2. 2009

1. hokejová liga: Čtvrtfinále - 2. zápasy: Dvoudenní maraton čtvrtfinále pokračoval dnešními zápasy. Žádné střelecké hody už k vidění nebyly. Nikdo z velké "trojky" nezaváhal. Chomutov si potřebný náskok vybudoval už do poloviny střetnutí. Olomouc tentokrát vzdorovala Kometě více, přesto to ani nyní nestačilo. Sympatický výkon podaly i Benátky, které tříbranková prohra tolik mrzet nemusí. Naopak selhalo Vrchlabí, které potopila poslední třetina.

 

1. hokejová liga: Čtvrtfinále - 2. zápasy: KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:0, 0:1, 2:0), HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:1 (2:1, 1:0, 0:0), HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 2:4 (1:1, 0:0, 1:3).

 

KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Domácí si rozhodně své první vystoupení příliš za rámeček dát nemohli. Poučení přišlo v pravý moment. Všemu rovněž napomohl i rychlý gól, o který se postaral už po šestašedesáti minutách Mikšovič. Za deset minut později svítilo červené světlo za gólmanem Novotným podruhé. Závar v obranném pásmu ukončil úspěšnou dorážkou Hašek. Klidné vedení mohl ještě do konce úvodní třetiny navýšit Eiselt, ale na jihlavského strážce svatyně si nepřišel. I prostřední dějství se neslo v nadvládě chomutovského mužstva. Novotný musel řešit nepříjemnou situaci po šanci Míky. Za nedlouho mu navíc pomohla při střele Hlinky i konstrukce branky. Třetí gól přišel záhy. Grofův nápřah poslal černý předmět přesně do nekrytých míst. Novotný si na nedostatek práce stěžovat nemohl, zapotil se i při Jeslínkově šanci. Hosté o sobě dali vědět jako blesk z čistého nebe. Man překvapil Lundella střelou k tyči a bylo sníženo. Odpověď mohla přijít záhy, ale Eiselt v nájezdu na Novotného neuspěl. Poslední třetina přinesla pouze kosmetickou úpravu skóre. Na navýšení vedení, o které se postaral svým druhým gólem Mikšovič se z gólu mohl radovat hostující Bakus. To bylo ze strany Jihlavy víceméně vše. Chomutov potvrdil domácí nutnost výhry a mohl oslavit vítězství.

Branky: 2. Mikšovic (Jíra), 13. Hašek (Charousek), 26. Grof (Ťupa, Skořepa), 47. Mikšovic (Jíra, Pulpán) - 30. Man, 54. Bakus (Říha, Hodek).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Po včerejší kanonádě byl dnešní zápas odlišný. Lvi čekali na gól do třinácté minuty. Předchozí šance Hovorky byla slibná, avšak brankou neskončila. Rozvlnit síť se povedlo až Pazourkovi, který svižnou střelou nad rameno brankáře Stejskala poprvé rozjásal domácí fanoušky. V závěru třetiny se domácím naskytla téměř minutová početní výhoda pět na tři, avšak využít se jim nepodařila. Ústečtí mohli po přestávce dostat studenou sprchu. Nebýt Salfického, tak brejk Urbana mohl být činem vyrovnávacím. Do obdobné příležitosti se dostal na druhé straně Špirko, ale ani on soupeřova gólmana nepřekonal. Ještě hůře seřízená mířidla měl Sklenička, který po Čalounově pasu netrefil částečně odkrytou benátskou branku. Úder přece nakonec přišel. Ke střele Pavlů víceméně nebylo co dodat. Přesně mířený pokus skončil až v síti. Vyrovnaný stav vydržel do pětačtyřicáté minuty než se trefil Čaloun. Hosté však zvýšili obrátky motoru a Salfického zahrnuli několika střeleckými pokusy. Kadeřábek a ani Kolafa potřebnou branku vsítit nedokázali. Definitivní tečku za lvím triumfem udělal tři minuty před koncem zápasu Špirko. Výkon Benátek šel o několik stupní nahoru a dá se předpokládat, že před vlastními fanoušky se jejich hra ještě více stabilizuje. 

Branky: 13. Pazourek (Janků), 45. Čaloun (Šagát), 57. Špirko (Heřman) - 38. Pavlů (Skořepa).

 

HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Největší pozornost nadále zůstává na bitvě o moravský trůn. Kometa v domácím prostředí je prakticky neporazitelná, o čemž se přesvědčila drtivá většina celků v soutěži. Hosté se v prvním zápase příliš neukázali, nedařilo se jim dostávat do výraznějších příležitostí, což samozřejmě muselo trenérům přidělat nové vrásky. Kohoutům narušila nové plány brzký gól, o který se postaral už v páté minutě Klimt. Hosté se posléze ubránili krátkému oslabení a přesně dvě minuty před koncem první části hry udeřili z hole Davídka. Radost Mory však dlouho netrvala, neboť za pouhých třiašedesát sekund vrátil domácím vedení Koma. Vše mohlo vypadat zajímavě, kdyby krátce po začátku další dvacetimuntovky využil sólový nájezd Čuřík. Talentovaný útočník na sebe upoutal pozornost i za nedlouho. Zbavil se tří hráčů, avšak v klíčové chvíli mu neposedný kotouč z hole utekl. Brnu jakoby přestala fungovat obrana. Den otevřených dveří nevyužil ani Smejkal. Třetí a zároveň poslední gól zápasu padl ve třiatřicáté minutě. Vyloučení Bartoně potrestal Sedlák. Dvoubrankové vedení si již brněnští hráči pohlídali a první část mise byla z jejich strany splněna. Ta druhá začíná v Olomouci.

Branky: 5. Klimt (Barus), 20. Koma (Brabenec), 33. Sedlák (Křetínský) - 19. Davídek (Mikel).

 

HC Vrchlabí - HC VCES Hradec Králové 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)

Předběžné prognózy se zatím naplňují. Vyrovnanost obou soupeřů je znát. První změna nuly na kontě byla napsána barvou hradeckou a postaral se o ni Jindřich. Domácím branková výhoda dlouho nevydržela. Za třiačtyřicet sekund se o vyrovnání postaral Kříž. Zajímavě se rodila i akce, při níž Kubeš nabídl puk na rozjetého Pajiče. Výsledek však kladný nebyl. Prostřední částy hry nic zásadního nepřinesla, a tak se o všem podstatném rozhodlo až v závěrečné třetině. V ní po osmi minutách vrátil hostům vedení Moskal. Domácí brzy na to, dostali pomocné lano ve formě přesilové hry. Krupka v slibné šanci Koutského nepřekonal. Třetí gól ve Štůralově síti zařídil Fořt. Vlna odporu se projevila takřka vzápětí, když Krupka snížil na rodzíl jediné trefy. Pokud by Gengel vyrovnal, tak mohlo být doma veselo. Naproti tomu bylo podstatně hůř, když svým druhým gólem v utkání jistil výhru hostů Moskal. Hradec se díky výhře a přesunu na domácí půdu dostal do výhody.

Branky: 11. Kříž (Galvas, Rusnák), 54. Krupka (Gengel, Rapáč) - 11. Jindřich (Kočan), 49. Moskal (Polák), 54. Fořt (Kadlec, Koutský), 57. Moskal (Roubík).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kousal

adam,28. 5. 2009 13:11