Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atlanta čeká na verdikt zranění Kovalčuka

31. 1. 2008

ObrazekV nočním zápase se sice hokejistům Atlanty Thrashers povedlo porazit silný Pittsburgh, nicméně ztráta Kovalčuka, největší hvězdy týmu, je nenahraditelná. Ruského kanonýra nešetrně fauloval kolenem Jarkko Ruutu a pro Kovalčuka prakticky zápas skončil.

 

 

 

Celý incident se odehrál v druhé třetině, kdy se domácí snažili přejít do útočného pásma. Kovalčuk se pokoušel rozehrát na jednoho ze svých spoluhráčů a řítícího se Ruutua spatřil nejspíš až na poslední chvíli. Nestačil se mu úplně vyhnout a Finův atak odneslo jeho koleno. Poté co se kanonýr Atlanty skácel k zemi, tak se na Ruutua vyřítil McCarthy, který svému bývalému spoluhráči uštědřil několik tvrdých úderů. Pro oba hříšníky zápas skončil, severský hráč navíc obdržel pět plus deset minut osobního trestu navíc.


"Není důvod, aby mě někdo za ten úder kritizoval. Jen jsem dokončoval zákrok a Kovalčuk uhnul, já jsem nezměnil směr pohybu," bránil se Ruutu. "S takovým typem zranění musíte počkat do následujícího dne, abyste viděli jaký je otok a jak koleno zareaguje," uvedl tréner a GM klubu Don Waddel. "Koleno nevypadá dobře. Ve čtvrtek sa Ilja podrobí detailnějším vyšetřením a potom budeme moudřejší," dodal.


Příloha - video:

 

 

 

Zdroj: TASR, edit: hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chcete videt více o hokeji

Vaše stranky extraliga1liga,26. 3. 2008 15:33

Jestli chcete vedet o hokeji vice tak zadejte do vyhledavace extraliga1liga.estranky.cz