Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baráž o extraligu: Ústí potupilo Mladou Boleslav čtyřmi góly a připsalo si první výhru

6. 4. 2011

Ústečtí Lvi si ani lepší vstup do baráže přát nemohli. Svěřenci trenéra Petra Rosola deklasovali Bruslařský klub na jeho vlastním ledě jasným poměrem 4:0. Hosty k úspěchu nasměrovala dvojice Lukáš Handlovský - Robin Hanzl.

Oba jmenovaní vsítili gól a u dalších dvou asistovali.

Povedený večer má za sebou i brankář Pavel Francouz, jenž zneškodnil všech sedmadvacet střel domácího výběru. Ústečtí základy k budoucímu úspěchu položili během druhé třetiny, kterou vyhráli jednoznačně 3:0.

Paradoxní je, že první gól do sítě Východočechů padl během jejich početní výhody. Hadlovského pokus dorazil za Schwarzova záda Hanzl. Branka v oslabení hosty patřičně nabudila a bylo otázkou, kdy se prosadí opětovně.

Červené světlo za domácí brankou se podruhé rozsvítilo v 35. minutě. Přesilovou hru využil Černý - 0:2. Za další minutu už byla "Bolka" zralá na ručník. Další z chyb v obraně zužitkovala k úniku dvojice Mikulík - Sklenička. Pro druhého jmenovaného nebylo těžké zamířit do správných míst - 0:3.

Mladoboleslavské mohl nabudit Bahenský, jenž po Mikulíkově faulu na svou osobu dostal možnost trestného střílení. Pod tíhou nervozity na Francouze vyzrát nedokázal. Ve 48. minutě zaslal svým bývalým spoluhráčům gólovou vizitku aktivní Handlovský, který tak čtvrtou trefou uzavřel účet dnešního střetnutí.

Severočeši tak udělali první krok k vytoužené účasti k extralize. Pro Mladou Boleslav je zítřek možností reparátu. Druhý barážový duel začíná v 18:10 v přímém přenosu na ČT4 Sport. Online přenos můžete sledovat prostřednictvím naší sekce "Hokejové live výsledky".

Baráž o extraligu - 1. zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky: 26. Hanzl (Handlovský), 35. K. Černý (Handlovský, Hanzl), 36. Sklenička (Mikulík, Němeček), 48. Handlovský (Hanzl). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3250.

Průběžný stav série: 0:1

BK Mladá Boleslav: Schwarz - Marušák, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Benda, Lehikoinen, Hay, Macháček - Pabiška, Divíšek, Boháč - D. Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Hrdel, Macho - Tvrdík, J. Štefanka, Matějovský.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Němeček, Pojkar, Poživil, P. Hořava, Gureň, Vobořil, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Kovář, Alinč, Sklenička - Čurilla, Pajič, Diviš - Kloz, Hanzl, Handlovský.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář