Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baráž o extraligu: Boleslav udolala Ústí a vyrovnala stav série

7. 4. 2011

Hokejisté Mladé Boleslavi odčinili včerejší kolaps v úvodním zápase baráže o extraligu, když svého soupeře ze severu Čech udolali 3:2. Domácí nasměroval k úspěchu Lukáš Pabiška, který se podílel na všech třech trefách svého zaměstnavatele.

Samotné střetnutí přineslo opět poměrně vyrovnanou bitvu.

Zásadním rozdílem byl však přístup mladoboleslavských hráčů, kteří se tentokrát prezentovali jistějším výkonem a hlavně střeleckou úspěšností. Stejně jako ve včerejším klání, tak i dnes první třetina branku nenabídla.

Hráči "Bolky" však měli nejednu slibnou příležitost ke skórování. Hay trefil s přispěním bránicích hráčů břevno Francouzovy branky a své šance promarnili také Plodek s  Machem. Zlomovou částí bylo opět prostřední dějství.

V polovině zápasu se také poprvé měnilo skóre. V přesilovce se opřel do střely Chaloupka a domácí se ujali vedení. Ústecké obdržený gól nezlomil. Za další čtyři minuty bylo vyrovnáno. Výhodu jednoho muže v poli navíc zužitkoval úspěšnou dorážkou Kovář - 1:1.

Nerozhodný stav vydržel jen do 37. minuty, kdy se po Pabiškově břevně střelecky prosadil Boháč. Do kabin šli spokojenější domácí s vedením 2:1.

To v závěrečné části ještě navýšil Pabiška, který tak korunoval svůj povedený výkon i brankou. Lvům se ještě povedlo díky Roubíkovi snížit na 3:2, ale toužebného vyrovnání se již nedočkali.

Série se nyní přesouvá na led Ústí. Třetí barážová konfrontace je na programu v neděli 10. dubna.

Baráž o extraligu - 2. zápas:

BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky: 30. Chaloupka (Pabiška), 37. Boháč (Pabiška, Žabka), 46. Pabiška (Vrbata, Žabka) - 34. Kovář (Hořava), 48. Roubík (Alinč, Pojkar). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:2. Diváci: 3470.

Průběžný stav série: 1:1

BK Mladá Boleslav: Schwarz – Marušák, Mikuš, Chaloupka, Žabka, Lehikoinen, Benda, Hay, Macháček – Bahenský, Divíšek, Matějovský– Vrbata, Plodek, Pabiška – Tvrdík, Štefanka, Macho – Lenc, Boháč, Hrdel.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Němeček, Pojkar, Poživil, P. Hořava, Gureň, Vobořil, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Kovář, Alinč, Sklenička - Čurilla, Pajič, Diviš - Kloz, Hanzl, Handlovský.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář