Jdi na obsah Jdi na menu
 


Baráž o extraligu: Boháč zlomil odpor Ústí dvěma góly a Boleslav podruhé zvítězila

10. 4. 2011

Hokejisté Mladé Boleslavi dosáhli druhého úspěchu v boji o záchranu Tipsport extraligy. Východočechy zachránil Daniel Boháč, který nejprve v poslední minutě zápasu vyrovnal na 4:4, aby posléze trefou na konci prodloužení utkání rozhodl.

Pro ústecké je prohra ještě o to bolestivější, neboť čtyřikrát v zápase vedli, ale soupeř vždy dokázal ztrátu smazat.

Lvi vstoupili do zápasu nadmíru dobře. Už po 56 sekundách hry se poprvé měnilo skóre, když Hampl zužitkoval přihrávku Alinče.  Odpověd "Bolky" na sebe příliš dlouho čekat nenechala. Povedeným blafákem se prezentoval Vrbata - 1:1.

Domácí se během první třetiny aktivní hrou dostali do dalšího vedení po trefě Diviše, přesto se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu. Druhý gól hostů vsítil Marušák. Družině trenéra Rosola vyšla druhá dvacetiminutovka o něco lépe, neboť se dočkali opětovného vedení 4:3.

Východočeši se snažili o vyrovnání, ale gólman Francouz předváděl jisté zákroky. Pozici zachránce si nakonec vysloužil Boháč, který se ne boží rukou, ale bruslí postaral o vyrovnání. O úspěchu musel rozhodnout videorozhodčí, který nakonec branku uznal.

Za nerozhodného stavu 4:4 se zápas dostal do prodloužení. V jeho závěru se opět předvedl Boháč, jenž zužitkoval v přečíslení pas Marušáka - 4:5. Hosté tedy názorně ukázali, jak je hokej nevyzpytatelný.

Čtvrté střetnutí série je na programu již zítra v 17 hodin v domovském stánku Ústí. Zápas můžete sledovat v přímém přenosu na kanálu ČT4 Sport nebo prostřednictvím naší sekce online sekce "Hokejové live výsledky".

Baráž o extraligu - 3. zápas:

HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 4:5 po prodl. (2:2, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 1. Hampl (Alinč), 17. Diviš (Čurilla), 28. Poživil (Pajič), 37. Kloz (Handlovský, Němeček) - 4. D. Vrbata, 19. Marušák (Macháček), 31. Matějovský (Hay, Bahenský), 59. Boháč (Žabka), 70. Boháč (Marušák). Rozhodčí: Šír, Trombík - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 9:8, navíc Boháč (MB) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6415.

Průběžný stav série: 1:2

HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Němeček, Pojkar, Poživil, Gureň, Vobořil, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Janků, Alinč, Hampl - Čurilla, Pajič, Diviš - Kloz, Hanzl, Handlovský.
BK Mladá Boleslav: Schwarz - Marušák, Macháček, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen, Hay, Dudáš - Bahenský, Divíšek, Matějovský - D. Vrbata, Plodek, Pabiška - Lenc, Hrdel, Boháč - Tvrdík, J. Štefanka, Macho.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář