Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometě došly síly, Pardubice si po dvou letech užijí mistrovské oslavy!

19. 4. 2012

Třígólové vedení si už Pardubice v posledních dvaceti minutách zápasu vzít nenechaly a naopak svůj triumf ještě jedním zásahem vyšperkovaly. Brnu se v koncovce trápilo a navíc jejich snahu dokázal eliminovat, možná i s přispěním potřebného štěstí, gólman Martin Růžička. Se závěrečnou sirénou mohly odstartovat vítězné oslavy hostů.

Našlapaná Kajot aréna fandila seč jí síly stačily. Mohutná podpora se šířila i z náměstí Svobody. Brno hrálo klíčový šestý zápas finále play off a nutně potřebovalo vyhrát. Toužebný sen se však skutečností nestal. Moravané prohrávali po sedmi minutách hry, kdy se prosadil Jan Starý, ale do první přestávky stihl vyrovnat Jiří Vašíček. Bohužel pro domácí to byl první a zároveň poslední radostný okamžik dne.

Kometa zahájila druhou dvacetiminutovku velkým náporem, ale paradoxně inkasovala z hole spíše svátečního střelce Václava Benáka. Vedení "Perníkářů" navíc postupně navýšili Petr Koukal a Tomáš Zohorna, což už byl nejspíš ten zlomový fakt zápasu.

V závěrečné třetině už jakoby na Brňany dolehla ona únava, a tak Pardubice už měly cestu k úspěchu trochu více usnadněnou. Východočeši se po dvou letech opět stali mistry ligy.

Poražené Brno se však rozhodně nemá za co stydět. Nejspíš ještě během Vánoc málokdo doufal, že se vůbec Kometa vyřazovacích bojů zúčastní. Famózním závěrem si nejen toužebné play off zahrála, ale dokázala vyřadit i největší favority na titul týmy Sparty a Plzně, za což i zpětně jí patří velké uznání.

Letošní ročník Tipsport extraligy je tak uzavřen, alespoň v pozici té hlavní soutěže. Ještě pokračuje baráž o účast v ní, a tak se pozornost může přesunout právě tam.

Tipsport extraliga - finále play off - 6. zápas:

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
Branky: 20. Vašíček - 7. Starý (Kolář I., Píša), 23. Benák (Buchtele), 30. Koukal (Kolář I., Sičák), 35. Zohorna T. (Bartek, Somík), 49. Kolář I. (Zohorna T.). Rozhodčí: Šindler, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: . Využití: 0:2. V oslabení: 0:0 . Střely na branku: 40:25. Diváci: 7200 (vyprodáno).

HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, Hruška, Malec, Švrček, Ostrčil - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - Erat, Divíšek, Jakub Svoboda - Balej, Koreis, H. Zohorna - Němec, Švaňhal, Polodna.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička - Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, Klobouček - Kolář I, Koukal, Starý - Šagát, Cetkovský, Rákos - Bartek, T. Zohorna, Somík - Nahodil, Kousal, Buchtele - Semorád.

Uvolněno i pro hokejportal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář