Jdi na obsah Jdi na menu
 


Se Šumperkem budeme chtít vyhrát a pobavit diváky, říká obránce Mory Bartoň

8. 1. 2010

ObrazekOlomoučtí hokejisté sahali ve středu na ledě Chomutova po bodu, ale nakonec se ho nedočkali. Ofenzivní zápas byl z obou stran zajímavý a potvrdil pozici předpokládaného šlágru kola. O víkendu čeká Hanáky souboj s neoblíbeným Šumperkem a v neděli dohrávka v Třebíči. Své dojmy nám prozradil pilíř obranných řad Mory Jakub Bartoň.

 

 

Jakube, máte za sebou náročný zápas v Chomutově. Dá se říct, že jste s druhým celkem soutěže odehráli poměrně vyrovnanou partii, ale přesto jste na toužebný bodový úspěch nedosáhli, jaké ve Vás zůstaly pocity?

Podle výsledku vypadá, že partie byla vyrovnaná, ale musím přiznat, že Chomutov byl lepší a vítězství si zasloužil. Naše hra nebyla špatná. V první a ve třetí třetině nás ale Chomutov přehrál a hru si pak pohlídal. Škoda, že nám tam nespadnul jeden šťastný gól, bylo by to určitě příjemnější.



Mohlo rozhodnout o výsledku i to, že jste byli ve druhé třetině méně aktivnější a domácí Vás častěji dostávali pod tlak?

Určitě, druhou třetinu jsme neodehráli podle našich představ.



Severočeši se netají ambicemi postupu do extraligy a podle toho také zkvalitnili kádr. Výkonnostně se opět zvedli a tím spíš Vás může těšit, že jste jim byli vyrovnaným soupeřem. Dá se říct, že to mohla být jedna z prvních zkoušek na blížící se play off?

Tak zkouška na play off se říct nedá, je ještě spoustu zápasů a když se nám podaří udržet  třetí místo, tak by jsme měli mít pár dnů na přípravu. Teď to jsou utkání o lepší postaveni v tabulce. Jak říkáte určitě posilují a kádr nemají vůbec špatný. My jsme právě chtěli využít toho, že nebudou tolik sehraní a vyhrát tam. Škoda, že to nevyšlo. Určite se ale nemusíme za předvedený výkon stydět.



Evidentně je vidět, že Olomouci vyhovuje hrát proti ofenzivním týmům otevřenou partii. V sobotu však narazíte na Šumperk, na který v poslední době nemáte příjemné vzpomínky. Dva poslední souboje jste prohráli. Předpokládám, že cíl nápravy je jednoznačný.

Ano, myslím, že tento styl nám vyhovuje mnohem víc,  než se tlačit do urputné defenzivy. Sice jsme prohráli, ale neděláme z toho velkou vědu. To se prostě stává. Nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali (s úsměvem). Je to tým jako každý druhý, určitě budeme chtít vyhrát a pobavit diváky.



Nejspíš jedním z klíčových faktorů budou přesilové hry, které se Vám v předchozích vzájemných zápasech nepodařilo zužitkovat. Budete se této herní variantě nějak speciálně věnovat?

Přesilové hry nejsou naší silnou stránkou. Věnujeme se tomu na tréninku. Prostřídává se to, ale moc se nám nedaří. Myslim, že velkou slabinou je moje střelba od modré čáry. Trénuji na tom, ale ještě to není optimální. (se smíchem)



Hned v neděli zajíždíte na led Třebíče. Termín utkání je náhradním za předchozí, který byl odložen kvůli nepříjemné situaci okolo zkolabování obránce Lukáše Slámy. Samotný hráč se již cítí lépe a uvedl, že pokud to bude možné, tak by se rád v neděli dostal na stadion, aby Vám všem poděkoval. Zajisté by to pro Vás byla radostná chvíle…

Bezesporu jsme všichni šťastni  jak to dopadlo a že nedošlo k další tragédii!



Nyní k samotnému zápasu. S Třebíčí máte letos vyrovnanou bilanci. Mohlo by být základem k případnému úspěchu eliminování dvojice lídrů, kterými bezesporu Lukáš Nahodil s Petrem Obdržálkem jsou?

Souhlasím, byl by to jeden ze základních kamenů, jak tam uspět. Třebíč se dotahuje na třetí a čtvrtou příčku,  a tak by bylo velice příjemné,  kdyby se nám zadařilo a my si upevnili třetí místo.



Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do následujících zápasů.

Nemáte zač a moc děkujeme.

 

Rozhovor zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno, foto: Jaroslav Pazdera.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář