Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kadaň je zkušený mančaft, opět musíme vycházet z dobré defenzivy a proměnit šance, odmítá myšlenky favorita gólman Žigárdy

14. 10. 2009

ObrazekOlomoucká družina zbojníků má dnes jasně vytyčený cíl. Hosté z Kadaně se vrací na místo, na kterém se v loňské sezoně radovali z překvapivého vítězství. Hráči Mory by rádi dali zapomenout na loňský neúspěch, avšak ví, že je čeká těžký soupeř. Síly soupeře si je vědom i jeden ze strůjců přesvědčivé výhry v Havlíčkově Brodě gólman Štefan Žigárdy, který nám poskytl rozhovor.

 

Štefane, sobotní výhrou v Havlíčkově Brodě jste prakticky odčinili své domácí zaváhání se Znojmem. Rebelům evidentně v posledních zápasech dochází dech a Olomouc toho dokonale využila. Jaké máte osobní dojmy z utkání?


(Usmívá se) Moc dobré. Během celého utkání jsme nepustili Havlíčkův Brod do vážnější šance. Kluci zahráli skvěle v obraně a přidali čtyři góly. Co víc si může brankář přát.

Těšit Vás bezesporu může i to, že jste výrazné vítězství korunoval čistým kontem. Nebleskly Vám hlavou během poslední minuty vzpomínky na utkání s Táborem, ve kterém jste v samotném závěru smolně přišel o vychytanou nulu?


O nulu jsem stál,takže mi to hlavou problesklo. S Táborem to pro mě byla cenná zkušenost a tentokrát jsem si závěr zápasu pohlídal.

Nebyl právě první letošní shoot-out impulzem pro povinné doplnění klubové kasy?

To víte, že byl. Budu se v zaplacení trošku cukat, ale zaplatím rád. (s úsměvem)

Patříte k nejvytěžovanějším brankářům v lize. Jaké osobně máte rád utkání? Ty, během kterých nemáte příliš práce nebo naopak ty, při kterých jste pod palbou střel?


Určitě se mi lépe chytá, když na mě jde více střel. Dostanu se do tempa a také mi zápas  mnohem rychleji utíká.

Ve středu vás čeká nevyzpytatelný soupeř, kterým Kadaň bezesporu je. Nahlédneme-li do nedávné minulosti, tak s tímto týmem nemáte pozitivní bilanci. Velkým varováním může být právě loňská domácí porážka 0:4. Soupeře jste doslova drtili, ale bez gólového efektu. Osobně jste tehdy po čtvrtém gólu střídal. Nyní se nabízí šance vše Kadani vrátit i s úroky. Co by mohlo být klíčem k úspěchu?


Já se na nějakou odplatu nechystám. Chci jen vyhrát a užít si zápas od začátku do konce. Kadaň má zkušený mančaft, který může porazit každého soupeře. Musíme vycházet stejně jako v minulých utkáních z dobré defenzivy a hlavně proměnit šance, které budeme mít.

Nahlédl jste i do nejvyšší domácí soutěže. Jak vzpomínáte na extraligové působení ve Vsetíně, a potažmo také na trošku smolný záskok v Třinci?


Na Vsetín vzpomínám hrozně rád. Bylo tam úžasné prostředí a bylo pro mě poctou nakouknout právě v dresu Vsetína do extraligy. Obě dvě působení byla velmi krátká, ale hlavně z působení v Třinci jsem si vzal ponaučení a cenné zkušenosti. S odstupem času jsem si uvědomil, proč jsem v extralize nevydržel celou sezonu.

Během loňské sezony jste se poněkud překvapivě objevil v druholigovém Přerově. Jak na Vás zapůsobila úroveň nižší soutěže?


Ve druhé lize se hraje trochu jiný hokej než v 1.lize, ale já byl za těch pár zápasů moc rád. Potřeboval jsem chytat a byl jsem rád,že mi Přerov tu šanci dal.
 
Řada gólmanů má své rituály, máte i Vy nějaký?

Měl jsem jich spoustu. I teď nějaké mám, ale ten hlavní je vzpomenout si před zápasem na svého osmiměsíčního syna.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů.

 

Rozhovor zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno, foto (archiv - Jaroslav Pazdera).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář