Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do semifinále jdeme určitě vyhrát a věřím, že se nám to podaří, říká olomoucký Řípa

6. 3. 2010

ObrazekTři měsíce. Tak na takovou dobu se jméno Jiřího Řípy nemohlo objevit na soupisce soutěžního zápasu. Olomouckého útočníka na začátku sezony nečekaně postihla mononukleóza a musel se podrobit léčbě. V závěru prosince začal s lehkým tréninkem a nyní již opět bojuje po boku svých spoluhráčů s kohoutem na dresu. Pětadvacetiletého forvarda Mory se nám podařilo vyzpovídat. 

 

Olomoučtí hokejisté mají v play off za sebou první úspěšný krok. Pětizápasová série s Jihlavou byla pro svěřence Vlka a Fialy nelehkou zkouškou odolnosti, ale také i ponaučením. Hned tři utkání se musely rozhodnout v prodloužení a ve všech triumfovali Hanáci. Již v pondělí se Mora  představí na ledě Chomutova a otevře tak brány semifinálového dění. Podaří se Olomouci favorita ze severu Čech potrápit?

 

Jirko, máte za sebou náročnou sérii s Jihlavou a nyní Vás čeká atraktivní soupeř z vyššího levelu. Může být pro Vás výhodné, že jste v pozici outsidera, na kterého nebude vyvíjen tak velký tlak jako na Severočechy?

Nevím co je výhodnější, ve čtvrtfinále vyhráli favoriti. Jestli to pro nás bude výhodné se ukáže až skončí tato série.



Předsezonní cíl v podobě účasti v semifinále se Olomouci podařilo splnit a nyní tak hrajete s relativně klidnější hlavou. V letošní sezoně jste odehráli s Chomutovem čtyři vzájemná střetnutí.  I přes mnohdy vyrovnaný průběh jste vyhráli jen v jednom případě, kdy se Vám navíc podařilo favorita poslat šesti góly do kolen. Co podle Vás může hrát klíčovou roli pro případný úspěch?

Důležitou roli bude hrát jak si dovedeme pohlídat chomutovský elitní útok Duda, Kraft ,Hruška,  jak ve hře 5 na 5, tak hlavně v přesilových hrách, které budou důležité a mohly by rozhodovat zápasy.



Chomutov je schopný svou ofenzivou přetlačit mnoho týmů, zajisté bude sázet na svou elitní formaci Duda-Kraft-Hruška. Zaměříte se takticky právě na tento útok?

Nevím, jestli přímo budeme mít nějakou taktiku na tento útok,  ale když budou na ledě, tak jim určitě budeme věnovat  zvýšenou pozornost.



Osobně jste vlivem nečekaného onemocnění drtivou část promarodil. Pro každého sportovce je psychicky složité být „mimo hru“, jak osobně jste tu situaci zvládal?

Bylo dosti těžké nebýt v šatně s klukama a užívat si tu pohodu, když se jim letos v sezoně dosti dařilo. Musím hlavně poděkovat rodině a olomouckým fanouškum, kteří mě v tomto období podporovali.



Máte za sebou pět utkání, cítíte se na ledě už v optimálním rozpoložení nebo na sobě pociťujete ještě nějaké rezervy?

Nějaké rezervy určitě jsou. Cítím,  že mi chybí trochu síla, ale herně si myslím, že je to dobré.



Série s Chomutovem pro Vás začíná už v pondělí. S jakým cílem jdete do semifinálové bitvy?

Do semifinále jdeme určitě vyhrát a věřím, že se nám to podaří.



Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí v nadcházejících zápasech.

 

Rozhovor zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno, foto: hc-olomouc.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář