Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švédské hokejové hry: nominace tří nováčků

28. 1. 2008

ObrazekAlois Hadamczik, trenér české reprezentace, odtajnil nominaci na blížící se Švédské hokejové hry. Jak už tomu bývá zvykem, tak tyto jednotlivé díly z rámce Euro Hockey Tour, nabízí možnost odzkoušení dalších hráčů. Premiérový start na mezinárodním ledě si odbude trojice Jiří Moravec, Tomáš Kůrka a Pavel Kašpařík.

 

 

LG Hockey Games, jak se oficiálně turnaj jmenuje začíná 7. února. Právě v tento den se český utká v Tampere s domácí reprezentací. Za dva dny je čeká ve Stockholmu souboj se Švédy a následující den se střetnou s týmem Ruska. V nominaci je čtyřiadvacet jmen, což je nadlimitní počet, kouč Hadamczik má proto své důvody. Janu Hrdinovi povolil jeho zaměstnavatel HV 71 start pouze na dvě utkání a na poslední zápas nebude k dispozici Jan Bulis. Český trenér chce mít k dispozici čtyři kompletní pětky, proto je jeden hráč navíc.


Celkově ale vedení národního týmu může být spokojeno, neboť ruské celky tentokrát byly ochotné české hráče uvolnit. Ve výběru tak nechybí Milan Hnilička, Petr Čáslava, Miroslav Blaťák, Jan Marek, Zbyněk Irgl a Jan Bulis. Posledně jmenovaný, jak už bylo zmíněno, mužstvo před zápasem s Ruskem opustí. To byla podmínka, kterou musel náš realizační tým akceptovat, aby byl útočník z Chimiku na turnaj uvolněn.


Omluvenky se dostavily od čtveřice zkušených hráčů. Ze zdravotních důvodů se reprezentační akce nemůžou zúčastnit Jan Marek, Petr Kadlec, Jaroslav Bednář a Petr Ton. O sparťanského útočníka měl Hadamczik velký zájem. "Chtěl jsem Petra Tona, ale má nějaké drobné zranění, navíc se o něj pokoušela chřipka. Požádal mě proto, abych ho na této akci vynechal, a vyšel jsem mu vstříc," uvedl lodivod českého týmu. Do úvahy připadal i David Květoň, ten je zraněný.

Nominace:

Brankáři:
Milan Hnilička (Ufa/Rus.), Adam Svoboda (Slavia),
Obránci:
Jiří Moravec, Angel Krstev (oba Liberec), Vladimír Sičák (Č. Budějovice), Tomáš Žižka (Slavia), Josef Melichar (Linköping/Švéd.), Petr Čáslava (Čerepovec/Rus.), Miroslav Blaťák (Ufa/Rus.), Radek Hamr (Kloten/Švýc.),
Útočníci:
Tomáš Kůrka, Štěpán Hřebejk (oba Č. Budějovice), Pavel Kašpařík, Leoš Čermák (oba Liberec), Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba K. Vary), Jan Hrdina (HV 71/Švéd.), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.), Tomáš Netík (Sparta), Jakub Klepiš (Slavia), Tomáš Rolinek (Pardubice), Ivan Huml (Mora/Švéd.), Jan Bulis (Chimik/Rus.).

 

Náhradníci:
Brankáři:
Tomáš Duba (Sparta). Marek Pinc (Liberec),
Obránci: Marek Černošek (Sparta), Michal Gulaši (Vítkovice), Václav Benák (Plzeň),
Útočníci: František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Viktor Hübl (Č. Budějovice), Michal Důras (Plzeň).

Program Švédských hokejových her:

7. února Finsko - Česko, 17:15 v Tampere (Finsko)
7. února Rusko - Švédsko, 19:00
9. února Finsko - Rusko, 12:00
9. února Švédsko - Česko, 15:30
10. února Česko - Rusko, 12:00
10. února Švédsko - Finsko, 15:0

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář