Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn druhé série zápasů předkola

15. 2. 2008

ObrazekPáteční série zápasů přinesla dva zajímavé výsledky.  Nelze začít  jiným, než tím, který obstaral Hradec Králové. Domácí si na nebohé Třebíči smlsli jako a vyprovodili ji ze svého ledu s potupným desetigólovým přídělem. Rebel opět udeřil v Havířově v prosloužení a senzačně si veze další výhru.

 

 

 

To co se nedařilo hradecké ofenzivě  v minulém zápase, tak prakticky si vynahradila v tom dnešním. Už po první třetině svítil stav 4:0 a na úspěch bylo zaděláno. Kadaň v Ostravě vedla, ale ani tentokrát se výhry nedočkala. Panteři ani na podruhé nenašli recept, jak havlíčkobrodský tým porazit. Jihlava dvakrát vedla na Vrchlabí, ale rovněž se vítězství nedočkala.


HC Sareza Ostrava - SK Kadaň 4:2
(1:1, 0:0, 3:1)

Do utkání vstoupily oba celky s evidentním odhodláním uspět. Střelecké pokusy však byly čitelné, tudíž se dlouho na největší příležitost čekalo. Blízko první změny skóre byl obránce Ovšák, jenž se ocitl před kadaňským Hanuljakem na krátký okamžik zcela sám, avšak zakončit se mu nepodařilo. Ostravští si vytvářeli více příležitosti a Urban nakonec dokončil co načala střela Niece - 1:0. Radost z vedení však domácím dlouho nevydržela. V přesilové hře zařídil vyrovnání Mašek. Další úder přišel po třech minutách poslední třetiny. Hosté se nedorozumněním ocitli v šesti, ale rozhodčí si toho nevšimli a Pospíšil otočil skóre ve prospěch Kadaně. Nespravedlnost se podařilo rychle odčinit Duškovi, jenž úspěšně zakončil nabídku od Ovšáka. Zvrat následně dokonaly trefy Holušy a Červenky.

 

Branky: 15. Urban (Niec), 44. Dušek (Ovšák), 53. Holuša (Hubáček, Buček), 60. Červenka (Najdek, Řípa) - 17. Mašek (Buďa), 43. Pospíšil (Kýhos).

Stav série: 2:0 (3:1, 4:2)
 

HC VCES Hradec Králové – SK Horácká Slavia Třebíč 10:0 (4:0, 2:0, 4:0)

 

Hosté namlsaní předchozím úspěchem dostali tvrdou a nemilosrdnou lekci. Hradec rozhodně nic nechtěl ponechat náhodě a do svého soupeře se pustil z ostra. Už po dvaceti sekundách hry Luňáka překvapila teč Roubíka - 1:0. Když za necelou minutu našel mezeru mezi jeho chrániči i Hruška, tak čtvrteční hrdina odjel na střídačku. Nicméně ani náhradník Nedvídek dlouho domácímu tlaku neodolal. V jedenácté minutě jen puk vytáhnout ze své sítě. Střela Toužimského byla přesná. Čtvrtý gól zajistil za další tři minuty Šeda a s hosty to bylo prakticky na ručník. Během druhé dvacetiminutovky gólové tempo polevilo, ale i tak stačily dva zásahy Hradce k tomu, aby si Třebíč vychutnávala kalich hořkosti do samého dna. Přesně tak lze popsat i dění v závěrečné třetině. Dvakrát Fořt, Koudelka a ještě Haluza dokonali domácí veledílo. Divácká euforie nebrala konce, Hradec tak odčinil první zápas a nyní jej čeká třebíčský led.

 

Branky: 1. Roubík (Toužimský), 2. Karlíček (Hruška), 11. Toužimský (Roubík), 14. Šeda (Sakrajda), 22. Karlíček (Hruška), 28. Sakrajda (Táborský, Koudelka), 41. Fořt (Kadlec, Toužimský), 46. Fořt (Roubík, Kadlec), 48. Koudelka (Táborský, Šeda), 60. Haluza (Hruška).

 Stav série: 1:1 (2:3, 10:0)
 
 HC Havířov Panthers – HC Rebel Havlíčkův Brod 1:2p (0:0,0:1,1:0-0:1)
 

Trápení, jinak asi nelze popsat dosavadní účinkování Panterů v této sérii. Havířov nedokázal uspět ani v jednom z domácích vystoupení a do Havlíčkova Brodu pocestuje se značně pošramoceným sebevědomím. Bezesporu klíčem k triumfu byl gólman Suchan, který havířovským útočníkům, značně zkomplikoval jejich práci. Právě hosté jako první otevřeli skóre utkání. Branka padla téměř přesně v polovině normální hrací doby zápasu. Havířov odpověděl až během poslední části hry, kdy se gólově prosadil aktivní Giesel. Stejně jako úvodní duel, tak i tento se po šedesáti minutách nerozhodl, a tak přišlo na řadu prodloužení. Při trošce štěstí se v něm mohli radoval domácí, neboť Jelínek si málem dal něchtěně vlastní gól, když se pokoušel dostat puk za vlastní branku za rozjet celou akci z pásma. Po třech minutách už bylo hotovo. Riskantní počínání domácího celku potrestal Ondráček a zajistil tak pro svůj celek druhý triumf na ledě soupeře. 

 Branky: 45. Giesel (Huhto) - 30. Kubeš (Borovanský), 63. Ondráček (Malát).

Stav série: 0:2 (2:3p, 1:2p)

 

 HC Vrchlabí – HC Dukla Jihlava 4:3 (1:1,1:2, 2:0)

 Vrchlabí udolala Jihlavu i v druhém měření sil a má společně s Ostravou a senzačně i s Kadaní stoprocentní úspěšnost. Rozhodující k.o. zasadila hostům trefa Vály patnáct sekund před koncem. Výhra se ale nezrodila lehce. Gengel sice už šesté minutě zakončil úspěšně svůj individuální průnik, ale za sedm minut později znamenala Krupkova střela vyrovnání. Hostům se díky trefě Říhy povedlo dostat do vedení, ale to vydrželo pouhých sedmnáct sekund, trefil se Horčička, kterému se podařilo dorazit střelecký pokus Chaloupky. Druhý gól Krupky podruhé a zároveň naposled strhl vedení na stranu jihlavské Dukly. Pajič ztrátu smazal během úvodní třetí dvacetiminutovky a když už se utkání schylovalo do prodloužení, tak Pajič našel Válu, a ten z voleje našel nekryté místo Řehoře a jeho branky. K Vrchlabí se přiklonila paní Štěstěna. Odjede s nimi i do Jihlavy?
 

Branky: 6. Gengel (Vála, Pajič), 26. Horčička (Chaloupka), 41. Pajič (Vála, Beck), 60. Vála (Pajič) - 13. Krupka (Hanzal, Man), 25. Říha (Krupka , Kuchyňa), 33. M. Krupka (Man, Hanzal)

 

Stav série 2:0 (3:1, 4:3)

 

Foto: Stanislav Souček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář