Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 16. kola první ligy

27. 10. 2007

ObrazekObohaceno o komentáře! Kometa prohrála s Chomutovem boj o primát nejlepšího týmu ligy. Olomouc porazila Beroun a díky prohře Sarezy v Kadani je opět druhá ve skupině. Nervy drásající duel byl k vidění v Třebíči, kde hájil západní barvy Hradec Králové. Domácí vyhráli na samostatná nájezdy a prodloužili svou neporazitelnost.

 

Šumperští podcenili soupeře z Havlíčkova Brodu a tím si prakticky zavřeli dveře k případnému vítězství. V utkání dvakrát vedli, ale hosté se vždy brzy dokázali vrátit zpět do hry a zápas nakonec dovést do úspěšného konce. Oliveirus hattrickem  a rozhodujícím nájezdem zařídil pro Třebíč výhru nad Hradcem Králové. Jihlava prohrála s Vrchlabím.

Na článku se pracuje...

 

HC Kometa Group Brno - KLH Chomutov 1:2sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Největší šlágr kola nabídl dramatickou podívanou. O souboj dvou nejlepších celků skupin byl velký zájem o čemž svědčilo i číslo příchozích diváků, které bylo na počtu 7200, což se rovnalo slovu - vyprodáno. V brance Komety se překvapibě objevil Hronek, který ještě letos neodchytal soutěžní zápas. V osmé minutě se mohlo poprvé měnit skóre. Chybu v hostujících řadách obránce Mikel však potrestat nedokázal. Chomutovu se naskytla v jedenácté minutě dvojnásobná početní výhoda, Hronek však byl vždy pozorný. Několikrát předvedl výborný postřeh. První gól padl v jednadvacáté minutě a ke smůle domácích příznivců jej zaznamenal důrazný Polodna. Aktivita Brna stoupla, ale Barus, Appel ani Rob na Horčičku nevyzráli. Stejně tak dopadl v sólovém nájezdu Vostřák. V dvaatřicáté minutě se do velkého závaru dostali opět hosté. Jíra s Kostourkem puk za záda Hronka nedostali. V osmatřicáté minutě zazdil do tyče další svou příežitost Vostřák. Vytouženého vyrovnání se domácí dočkali na konci druhé třetiny. Černý si elegantně položil Horčičku a rozjásal početné publikum. Na začátku třetí dvacetiminutovky se do výborné šance dostal Mikšovič, ale brněnský gólman zůstal nepřekonán. Kometa o svém triumfu mohla rozhodnout v poslední dvouminutovce. morava nedovoleně atakoval pronikajícího Jeslínka a rozhodčí nařídil trestné střílení. Revay jej ale neproměnil. Domácí si smůlu vybrali i v prodloužení, Robova hokejka byla jako zakletá, když nedokázala trefil prázdnou bránu. Rozhodnout musely tedy až samostatné nájezdy. První jel napříč osudu Černý, ale nedal. Na druhé straně byl úspěšný Jeslínek a když Lipina ani Vostřák nedali, tak prémiový bod byl přidělen hostujícímu týmu.

Branky: 40. Černý (Dlouhý) - 21. Polodna (Kostourek), rozhodující nájezd Jeslínek.

 

Hokej Šumperk 2003 - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:4 (2:3, 0:0, 0:1)

O první změnu skóre se už v páté minutě postaral Bařica, který zužitkoval přihrávku Meluzína. Tentýž hráč se do brankové kolonky zápisu mohl zapsat za dvě minuty znovu, ale lapačka Nerudy byla pohotovější. Ve třinácté minutě na sebe strhli pozornost hosté. Borůvkova pumelice od modré čáry se pro gólmana Šumperka stala neřešitelnou. Odpověď domácích na sebe však nenechala dlouho čekat. Ambruz přesnou střelou kolem chráničů gólmana poslal zpět domácí do vedení. Radost však Drakům vydržela pouhých osmačtyřicet sekund, než vyrovnal Němec. Definitivní zvrat pak dovršili Varga s Drtinou.

Branky: 5. Bařica (Meluzín), 15. Ambruz (Antonovič) - 13. Borůvka (Borovanský), 16. Němec (Třetina), 18. Varga (Hodek, Kubeš), 44. Drtina.

 

SK Kadaň - HC Sareza Ostrava 3:2p (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)

Sareza po čtyřiceti minutách potvrzovala papírové předpoklady vítěze. Její dvoubrankový náskok zařídil Boháč. Nejprve Hanuljaka nachytal lehkým nahozením a později mu přesnou střelou nedal šanci na nějaký zákrok. Kadani se výrazně vyplatila taktika důrazné hry v brankovišti. O snížení se v čtyřiačtyřicáté minutě postaral Derfler, který zužitkoval odražený puk. Závěr utkání patřil jedinému muži a to Vrtkovi, který nejprve si ideálně najel před brankáře a přesnou střelou do šibenice stav vyrovnal. Tvrdý a rozhodující úder si ještě nechal na prodloužení, kdy ve skrumáži usměrnil neposedný puk. Branku musel potvrdit až videorozhodčí, neboť se hosté dožadovali neuznání zásahy pro posunutí jejich svatyně.

Branky: 44. Derfler (Hlubuček), 56. Vrtek (Jan Bauer), 63. Vrtek (Polanský) - 29. Boháč (Ovšák), 31. Boháč (Šebesta, Ovšák).

 

HC Olomouc - HC Berounští Medvědi 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Hanáci vstoupili do utkání aktivně, už první pokus Ministra mohl mít gólové parametry. Do dalš šance se po zaváhání hostů dostal Brančík a Jarina se musel pořádně natáhnout. V desáté minutě se Olomouci mohl povést brejk. Ministrova nabídka Bouze ale nenašla. Bordowski pak vyzkoušel nadvakrát pevnost Jarinových betonů.  Ve dvanácté minutě si  hostující gólman prožil peklo. Obrovský závar Olomouce však gólově vyjádřen nebyl. O první zásah se postaral Tvrzník, který pohotově využil v přesilovce vyražený puk. Olomoucká odpověď přišla za osmasedmdesát sekund, Smejkal rozjásal domácí fandy. V osmadvacáté minutě se do výborné čance dostal Křesťan, ale Sedláře nepřekonal. Takřka vzápětí vyhořel na Jarinovi dvakrát Zbořil. Poslední dvacetiminutovka patřila Olomouci. Už po čtyřiačtyřiceti sekundách po začátku závěrečného dějství překonal hostujícího brankáře Žajgla. Tentýž hráč pak ztroskotává na nastavené holi gólmana. V pětačtyřicáté minutě Jarina mohl děkovat dobře postavené konstrukci branky, která odrazila bombu Kříže. O minutu později už Sršeň využívá s klidem rozhozenost brankáře a posílá Moru do dvoubrankového vedení. V padesáté minutě se v plné parádě předvedla elitní formace domácích, která rozebrala rychlími přihrávkami celou obranu včetně Jariny, autorem čtvrté trefy byl Ministr. Olomouc se po výhře a klopýtnutí Ostravy dostala zpět na druhé místo.

Branky: 23. Smejkal (Ministr), 41. Žajgla (Brančík), 46. Sršeň (Žajgla), 50. Ministr (Smejkal) - 22. Tvrzník (Straka, Křesťan).

 

SK Horácká Slavia Třebíč - HC VCES Hradec Králové 6:5sn (0:2, 4:2, 1:1 - 0:0)

Hradec Králové nejspíš po úvodní dvacetiminutovce nečekal, že se výkon domácích tak rychle zvedne. Hosté vedli po devíti minutách hry už dvoubrankovým rozdíle, který zařídili Sakrajda s Koudelkou.  V druhé třetině nápor Třebíče přinesl ovoce. Dvakrát Oliveirus a  Krätzer dokonce zařídili zvrat a vedení pro svůj tým. Hradec odpověděl Haluzou a Vondráčkem, poslední slovo před přestávkou měl Matušík. Své koncertní vystoupení pak dovršil Oliveirus, který nejprve v normální hrací době dokonal hattrick a v samostatných njezdech si připsal rozhodující trefu.

Branky: 24. Oliverius (Matušík), 29. Krätzer (Kolafa, Matušík), 37. Oliverius (Matušík), 40. Matušík, 42. Oliverius, 66. Oliverius - 5. Sakrajda (Koudelka, Vondráček), 9. Koudelka, 32. Haluza (Suchý), 39. Vondráček (Sakrajda), 59. Kadlec (Roubík).

 

HK Jestřábi Prostějov - SK HC Most 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Domácí se mohli po delší době radovat z výhru. Šance Mostu mařila dobře fungující obrana podpořená kvalitním výkonem Lindströma, který přišel o nulu až v poslední minutě utkání.  Klíčovým faktorem utkání byly bezeporu trefy Vymazala a Baroška, které od sebe dělilo osmašedesát sekund.

Branky: 10. Vymazal (Opatovský), 47. Vymazal (Opatovský), 49. Barošek (Opatovský, Vymazal) - 60. Metlička (Nekvinda).

 

HC Havířov Panthers - Mladá Boleslav 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Mladoboleslavští splnili úlohu favorita a zápas v Havířově zvládli. Utkání bylo sice z pohledu hokejového diváka chudé na góly, ale o zajímavé momenty tak nouze nebylo. První gól padl až po pětadvacetiminutách hry. Postaral se o něj Ivan, který zakončil pěknou souhru celého útoku. Druhý gól zařídila spolupráce Krále s Gombárem.

Branky: 25. Ivan (Lukáč, Gajovský), 52. Gombár (Král).

 

HC Dukla Jihlava - HC Vrchlabí 2:3p (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Nováček z Vrchlabí zahájil duel s Jihlavou velmi dobře. Po dvaadvaceti minutách Špaček s Hrach zařídili svému klubu potřebný náskok. Za sedm minut po trefě druhého jmenovaného domácí odpověděli Hradeckým a tři minuty před druhou sirénou se prosadil Rytnauer. Šance se střídali na obou stranách. Po bezbrankové poslední třetině přišlo nastavení v podobě prodloužení. To po necelých třech minutách ukončil pohotovou dorážkou Gengel a zařídil fakt, že si jeho tým poveze z Jihlavy cenné dva body.

Branky: 29. Hradecký (Nekvasil), 37. Rytnauer (Bakus, Kuchyňa) - 16. Špaček (Brynecký, Gengel), 22. Hrach (Plodek), 63. Gengel.

 

 

 Zdroj: klubové weby, foto: Jiří Mokrý, edit: hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář