Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 14. kola první ligy

20. 10. 2007

ObrazekKometa ani v desátém zápase v řadě nepoznala pocit hořkosti porážky. Vrchlabí senzačně porazilo lídra skupiny Západ Mladou Boleslav. Chomutov vyhrál na ledě Havlíčkova Brodu a je zpět v čele tabulky. Berounští Medvědi se čtrnáctý pokus výhry přece jen dočkali. Fantastický obrat Olomouce proti ostravské Sareze! Prostějovští doma selhali s Třebíčí.

 

 

Šlágr kola byl bezesporu souboj Olomouce a Ostravy. Stříbrný stupínek divize se Hanákům málem sesypal pod nohama. Ještě v padesáté minutě prohrávali o tři branky, ale převedli unikátní zvrat. Prostějovští doma selhali s Třebíčí. Hradec Králové těsně porazil Most. Jihlava otočila utkání v Havířově.

SK Kadaň - HC Berounští Medvědi 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Hosté přicestovali na led Kadaně s cílem prolomit třináctizápasovou šňůru bez výhry. Pomoci jim k tomu mohl i fakt, že svého dnešního soupeře dokázali v prvním kole doma porazit. Nový impulz do hry mohli vnést i tři nové posily. Nejvěhlasnější jméno je jistě Jarina, jenž několik let působil v extraligovém Litvínově a letos chytal za Kometu Brno. Zkušenost měl přinést i Jankových, součet tří nových akvizicí pak uzavírá mladý plzeňský bek Martinec. Nyní k samotnému zápasu. Po dvaaosmdesáti sekundách hry hosté dokonce udeřili. Šinágl využil nedorozumnění v obraně domácích a otevřel skóre utkání - 0:1. Reakce z druhé strany přišla až ve čtrnácté minutě. Chyba v útočném pásmu stála Medvědy vedení, neboť ujíždějící Polanský nedal Jarinovi šanci - 1:1. Šok mohl přijít v posledních sekundách první třetiny, kdy sice puk skončil za zády kadaňského brankáře, ale podle rozhodčího padla branka po zaznění sirény. V jednatřicáté minutě mohl Defler dostat domácí do vedení, ale pokus o přehození Jariny byl neúspěšný. O pět minut později se Bauer takticky dostal přes tři hráče až před berounskou svatyni, ale v zakončení selhal. O vedoucí gól a potažmo vítězný se postaral svým druhým gólem Šinágl, který tečí využil Lukačovičovu nabídku. V jednapadesáté minutě  nastřelil domácí Bauer tyč.  Hosté pak přečkali několik vyložených šancí soupeře a přerušili nepříznivou sérii neúspěchů.

Branky: 14. Polanský - 2. Šinágl (Besser), 42. Šinágl (Lukačovič, Jelínek)

HK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Prostějov poprvé nastoupil před domácím publikem s trenérskou dvojicí Kužílek - Janeček, která jistě šla do zápasu s tím, aby svoje svěřence co nejlépe připravila. Po nevýrazné první třetině se hra přesunula převážně na hokejky hostujícího mužstva. O úvodní gól se postaral ve dvaadvacáté minutě Oliveirus, který doklepl vyražený pokus po střele Kolafy - 0:1. Za dvě minuty byl už rozdíl dvoubrankový, prosadil se Dolníček. Ve třicáté minutě mohl snížit Vymazal, ale v poslední chvíli před zakončením mu jeden z obránců zvedl hokejku, a tak mu tím zabránil v dokončení úmyslu střely. Vzápětí ztroskotali i Piecha s Kotáskem. Až na začátku třetího dějství se Jestřábi prosadili. V přesilovce se do střely opřel Vomela a nedal Míčovi šanci na zákrok. V závěru utkání si domácí vytvořili mnoho šancí, ale ani Vomela, Procházka či Piecha vytoužené vyrovnání zařídit nedokázali.

Branky: 44. Vomela (Kotásek, Piecha) - 22. Oliverius (Kolafa), 24. Dolníček (Dibelka, Hrbáček)

HC Kometa Group Brno - HC Draci Šumperk  4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

(podrobnosti v samostatném článku)

HC Rebel Havlíčkův Brod - KLH Chomutov 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Domácí čekal nelehký zápas. Chomutov se stále tlačí na první místo tabulky a podle toho také hraje. Havlíčkobrodské evidentně nabudila série přesilovkových her a několikrát svého soupeře zamkla v jejich obranném pásmu. Tlak vyústil brankou Čermáka. Vyrovnání přišlo až v druhé třetině, kdy se po šesti minutách prosadil poměrně snadně Polodna, který využil podceněné situace gólmana Nerudy. Rebel se dostal opět do vedení díky krásné souhře, kterou zakončil Kubeš - 2:1. V šestatřicáté minutě zamrazilo asi všem. Jeslínek až příliš tvrdě atakoval Borůvku, a ten zůstal bezvládně ležet. Z jasného vyloučení vyplynula dvojnásobná početní výhoda, kterou však domácí využít nedokázali. Obrovskou příležitost měl Varga, ale rychle a přesně trefit odkrytou klec nedokázal. Potvrdilo se heslo, nedáš-dostaneš. Heinisch po přihrávce Jelínka vyrovnal a týmy byly na stejné startovací lajně. V šestačtyřicáté minutě se hosté dostali do vedení. Ani obětavý Šulc nedokázal zastavit přihrávku Šípa na Haška a právě druhý jmenovaný poslal svůj tým blíže třem bodům. Dalšímu tlaku Chomutovu Neruda odolával co se jen dalo. Hosté se díky výhře a selhání Mladé Boleslavi dostali zpět do čela skupiny Západ.

Branky: 15. Čermák (Třetina, Němec), 34. Kubeš (Němec, Jelínek P.) - 26. Polodna (Bombic), 39. Heinisch (Jeslínek), 46. Hašek (Šíp, Jeslínek)

BK Mladá Boleslav - HC Vrchlabí 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Nejspíš nikdo nečekal, že se utkání dostane do režie hostů. Před tímto souboje byli mladoboleslavští vedoucím celkem skupiny Západ, ale potřebovali vyhrát, aby nemuseli spoléhat na případné zaváhání svého největšího konkurenta z Chomutova. V první vážnější šanci zápasu se ocitl domácí Eiselt, ale koncovka jej naprosto zradila. Skóre se měnilo v šestnácté minutě. Přesilovou hru využil i s pomocí dobře postavené tyče Kříž a poslal nováčka do vedení. Domácí udeřili tři sekundy před první sirénou! Autorem branky byl Gombár. Kdo myslel, že gól do šatny hosty položí, tak byl na omylu. Křížova další jedovatá střela skončila jen díky vynikajícímu zákroku Šindeláře na jeho chráničích. Druhý gól padl opět v početní výhodě a trošku i kuriózně. Jech využil poněkud zvláštního odrazu puku od mantinelu a zasunul puk za domácího gólmana podruhé. Definitivní k.o. pro soupeře nasadil dokonce při vlastním oslabení Gengel. Výsledek pak pečetil střelou do prázdné branky při mladoboleslavské power play  Horčička. Nováček opět vytasil rohy a potvrdil fakt, že se s ním musí napevno počítat.

Branky: 20. Gombár (Nouza, Král) - 16. Kříž (Přeučil, Plodek), 29. Jech, 53. Gengel, 59. Horčička

HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava 2:3sn (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Panteři utkání rozehráli velmi dobře. Po úvodní brance potvrdili svůj nástup do druhého dějství dalším gólem a vypadalo to, že by měli mít zápas pod kontrolou. Jenže se tak nestalo. Jihlava si postupně začala vytvářet více příležitostí. Nejprve se o snížení postaral po ideálním pasu Bakuse Rytnauer a vyrovnání zařídil tečí Hradeckého střely Krupka.  Vyrovnaný stav zůstal po normální hrací době a posléze také po prodloužení, a tak se muselo rozhodnout o vítězi až v samostatných nájezdech. Ty vyzněly lépe pro bojovnou Jihlavu, trefili se Míka s Rytnauerem a prémiový bod se vezl do Jihlavy.

Branky: 12. Novák (Prokop, Rozum), 21. Škoda (Galvas, Mikšan) - 33. Rytnauer (Bakus), 43. Krupka (Hradecký), rozhodující nájezd Míka

HC VCES Hradec Králové - SK HC Most 2:1p (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Hradec se s nováčkem trápil. Už v deváté minutě se mohl dostat do vedení. Rákos však proti Sáblíkovi neuspěl. Deset sekund před první přestávkou se dočkal. Gól do šatny zařídil v přesilovce Domin - 1:0. Most vyrovnal po čtyřech minutách druhého dějství. Koutského nachytal Trončinský a dílo dokonal Metlička, který puk zasunul do správného místa. V posledních třech minutách zápasu byly k vidění dvě velké šance. Kadlec v sólovém nájezdu na Sáblíka neuspěl a karlovarskou výpomoc nepřekonal ani Koudelka. Rozhodlo až prodloužení. Konkrétně Roubík využil zblokované střely Kadlece a zajistil pro domácí dva body.

Branky: 20. Domin (Pazdera, Suchý), 62. Roubík (Kadlec, Pazdera) - 24. Metlička (Trončinský)

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava 4:3p (0:2, 0:1, 3:0 - 1:0)

(podrobnosti v samostatném článku)

 

Zdroj: klubové weby, foto: hkjestrabiprostejov.cz (Marek Vychodil)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář