Jdi na obsah Jdi na menu
 


První polovina základní části se uzavře dnes, přijde další překvapení?

28. 10. 2009

Patnáctým kolem dnes pokračuje naše druhá nejvyšší hokejová soutěž. Největším tahákem bude střetnutí Hradce Králové se Znojmem. Orli ztrácí na svého soupeře jen tři body a vidina přerušení bodové série východočeského celku je zajímavou metou. Ostře sledovaný bude také Chomutov, jenž v pondělí přišel o pozici krále ligy, dnes se představí v Třebíči. Ústečtí Lvi pak na ledě Havlíčkova Brodu.

 

 

Středeční program 15. kola:

SK Horácká Slavia Třebíč - KLH Chomutov (17:30)

Třebíč je týmem, který mnohdy dokáže věhlasnějšího soupeře překvapit. Dnes má šanci zopakovat to, co se jí povedlo ve čtvrtém kole na ledě Ústí. Psychická pohoda hostů dostala po dvou porážkách velké trhliny a další neúspěch by se rovnal krizovému poplachu. Třebíči se paradoxně daří více venku, než doma, což otevírá brány nové zkoušky ohněm.

Tip: Chomutov další neúspěch nedopustí.

 

HC Benátky nad Jizerou - Hockey Club Tábor (17:30)

Benátky přijely do Olomouce navázat na své dvě výhry. Dvougólové vedení bylo dobrým krokem k toužebnému cíli, ale vzůstající nápor Mory se brzy stal neřešitelným. Benátečtí nakonec odjeli domů se sedmigólovou nadílkou, což rozhodně muselo mrzet. Nováček z Tábora se zvedá a nutno říct, že jeho devítibodový zisk z posledních pěti utkání je důkazem, že se dá hrát s každým.

Tip: Utkání bude dramatické, ale Benátky nakonec v prodloužení získají dva body.

 

HC Havířov Panthers - HC Olomouc (17:30)

Panteři rozhodně nemůžou být se svými průběžnými výkony spokojeni. Tým se krčí až na patnácté pozici v tabulce a jeho výkonnost je bezesporu pod hranicí jeho možností. Mužstvu vypomáhá i dlouholetý reprezentant David Moravec, avšak ani on z šedého průměru nevystoupal. Naproti tomu se hosté vezou na dobré a stabilní vlně. Z posledních sedmi utkání výrazněji ztratili svěřenci trenérů Vlka a Fialy pouze body v Šumperku. V pondělí na svém ledě Olomoučané rozdupali Benátky a pohoda mužstva je na patřičné pozici. Utkání bude nevšední pro nyní domácího Filipa Smejkala, jenž právě Panterům vypomáhá z Olomouce v rámci ročního hostování. Ještě nedávno s ním působil v klubu i Petr Žajgla, ale ten by se měl už dnes představit v dresu Prostějova proti Frýdku Místku.

Tip: Panteři budou dlouhou dobu odolávat, ale nakonec nápor neudrží a Olomouc si připíše další tři body.

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Domácí by si rádi zopakovali sobotu, kdy se na svém ledě postarali o největší překvapení kola, když porazili vládnoucí Chomutov. V pondělí se tým představil v Jihlavě, ale tam už nezazářil. Ústečtí jsou na koni, ze kterého jen tak slézt chtít nebudou.

Tip: Ústí potvrdí pozici favorita a vyhraje.

 

Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava (18:00)

Kadaň si může užívat chvilku slávy. Porazit Chomutov na jeho vlastním ledě, to už něco znamená. V bodový úspěch hostů nejspíš věřil jen málokdo, ale sen se skutečností stal. Kadaň má možnost se předvést i dnes. Jejím soupeřem bude Jihlava, která zatím venku výrazně nepřekvapila. Dukla se drží aktuálně na šesté pozici a to zejména díky domácí úspěšnosti.

Tip: Kadaň uspěje i dnes, na Vysočinu bude putovat jen bod.

 

HC VCES Hradec Králové - Orli Znojmo (18:00)

Souboj čtvrtého s pátým týmem tabulky zaslouží pozornost. Hradec od šestého kola v normální hrací době ještě neprohrál a zajisté se této vizitky nebude chtít jen tak zbavit. Znojmo by se rádo posunulo výše, ale čeká ho nesmírně náročná bitva. Série tří výher v řadě s třinácti vstřelenými brankami dokazuje, že Orli jsou ve formě.

Tip: Znojmo si z Hradce po velkém boji odveze dva body.

 

Salith Šumperk - HC Chrudim (18:00)

Draci v sobotu obrali o body Olomouc, což byl čin zralý k odměně. Tým mohl na svůj úspěch navázat proti druhému nováčkovi z Tábora, ale pět obdržených branek muselo vynést ortel prohry. Chrudim má na svého soupeře pětibodový náskok, ale dvanáctá příčka v tabulce není příliš reprezentativní. Hosté díky statusu sedmého nejlépe bodujícího celku na ledě soupeřů jsou mírným favoritem.

Tip: Šumperk bude bojovat, ale padne v nájezdech.

 

HC Vrchlabí - HC Berounští Medvědi (18:00)

Hlavní problémem obou mužstev je proměňování šancí. Během čtrnácti kol se hráči Vrchlabí radovali jen v jednatřiceti a berounští ve třiceti případech, což jsou nejhorší výsledky v lize. Vzájemná konfrontace může situaci změnit, otázkou zůstává, který z celků bude úspěšnější. Těžko odhadovat, kdo by mohl být favoritem. Vrchlabí doma nepodává dobré výkony, Medvědům se zase venku moc nevede. Lepší výsledky z poslední doby mají hosté. Rozhodnou maličkosti.

Tip: Tajenka utkání bude rozluštěna až v prodloužení, kdy vsítí toužebný gól domácí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář