Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Olomouc vs. Hradec Králové

21. 10. 2009

Souboj třetího se čtvrtým týmem tabulky je nejlepší pozvánkou na středeční prvoligový program. Oba kluby se vezou na vítězné vlně, což zvyšuje už tak samotnou prestiž utkání. Hanáci vyhráli už čtyři střetnutí v řadě a hosté mají ještě o jeden triumf víc. Který z týmů prokáže větší hlad po dalším úspěchu?

 

Dukla Jihlava, Havlíčkův Brod, Kadaň a naposledy ani Třebíč nenašla recept na tažení moravského klubu. Družina králů Vlka a Fialy díky týmové spolupráci a v neposlední řadě i formy jednotlivců prožíná velmi úspěšné období.  V záři světel se ukazuje Martin Davídek. Jeho střelecká produktivita musí nahánět soupeřům nepříjemný pocit. Třiadvacetiletý útočník dokázal během jedenácti utkání nasázet protivníkům už deset gólů a suverénně vede průběžnou tabulku nejlepších kanonýrů soutěže. Bilanci téměř bodu na zápas se mohou pyšnit David Mikšan s Petrem Polodnou. Mezi tyčemi opět prokazuje své kvality Štefan Žigárdy, který si sice po dvou vychytaných nulách mírně pokazil průměr v Třebíči, nicméně i přesto se jeho gólmanské statistiky pohybují mezi nejlepšími čísly v lize.

 

 

Pokud nahlédneme do kádru týmu Hradce Králové, tak se nám bude hledat o něco málo hůře. Východočeši sice nevynikají v osobních statistikách, nicméně rozložení týmové práce je znát. Nejproduktivnějším mužem klubu je Martin Koudelka, jehož fanoušci budou znát i z jeho extraligového působení v Pardubicích. Týmovou střeleckou statistiku vede pětigólový Daniel Volráb. O jeden zásah méně mají pak Jiří Kadlec a Vít Budínský. Gólmanskou jedničkou Hradce je Filip Luňák.

 

 

V loňském ročníku mužstva změřila své síly dvakrát. V obou případech byla úspěšnější Olomouc. Nutno říct, že zápasy byly vyrovnané a rozhodl jeden jediný gól. První úspěch si Mora připsala doma, když zvládla loterii samostatných nájezdů a rozdílovou trefu zaznamenala i na ledě Hradce. Podaří se Olomouci navázat na svou šňůru úspěchů? Rozšíří Martin Davídek své bohaté střelecké konto? Ukončí Tomáš Zbořil své čekání na svůj první letošní gól? Odpověď na tyto otázky se dozvíme ve středu. Utkání začíná v 18 hodin.        
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář