Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc i Chomutov míří do semifinále

3. 3. 2008

ObrazekPo dnešní páté sérii čtvrtfinálových bojů jsou známy další dva celky, které doplní Mladou Boleslav v semifinále. Svou šanci si před vlastním publikem nenechala ujít Olomouc a nezaváhal ani Chomutov. Oba týmy se radovaly z vysokých výher. Drama v Brně rozhodl v prodloužení Mikšan.

 

 

Hokejisté Olomouce si splnili cíl, který zněl vybojovat postup na domácím ledě a do Ostravy se již nevracet. Aktivní hosté jim ale dlouho pomyslnou metu značně komplikovali. Po první třetině se Sareza dokonce radovala z vedení, ale houževnatí Kohouti s vydatnou podporů fanoušků dokázali zápas otočit a opět předvedli ofenzivní smršť. Sedmadvacet branek v pouhých pěti zápasech hovoří jasně o faktu, že útočná síla Mory je na velmi vysoké úrovni.

 

KLH Chomutov - HC Vrchlabí 7:3 (3:2, 3:1, 1:0)

Domácím se podařilo využít hned první mečbol. Už od úvodních minut bylo znát, že Chomutov bude chtít utkání rozhodnout co nejdříve. V páté minutě přišel i radostný okamžik, když Jeslínek nachytal hostujícího brankáře střelou mezi betony - 1:0. Vrchlabí se dostalo zpět do hry díky využité početní výhodě, kterou gólově zúročil Vantuch. Netrvalo však dlouho a Jeslínek svým druhým gólem v zápase vrátil svůj celek k výsadnější pozici. Za tři minuty později navýšil v přesilovce skóre Šíp, který využil důrazu v brankovišti a doklepl do sítě nepokrytý puk po střele Černého. Hosté korigovali dalším šťastným zásahem Vantucha.

 

Do druhé části hry vlétli domácí s ještě větší vervou a už po čtyřiačtyřiceti minutách se dorážkou prosadil Trefný. Za necelou minutu se udál souboj Horčička vs. Horčička. Hostující Petr však na Luboše nevyzrál. Ve 23. minutě se zaskvěl průnikem Jeslínek, který posléze uvolnil Ťupu, slibný pokus však zastavil lapačkou Hylák. Chomutov byl evidentně na koni a Polanský z bezprostřední blízkosti vsítil pátý úspěch. Nešťastného Hyláka vzápětí vystřídal náhradník Ševčík. Jakoby se domácí mírně zvedli. Horčičkova střela zastřásla horní konstrukcí branky, avšak povedenou kombinaci za nedlouho zakončuje Beck. V osmatřicáté minutě Charousek poslal nabídku Haškovi, a ten ji zúročil jak měl - 6:3. V poslední třetině se utkání víceméně dohrávalo, ale kombinace s gólovou tečku Gálika jistě stojí za zmínku. Chomutov se tedy dočkal čtvrté výhry v sérii a mohl se tedy radovat z postupu mezi nejlepší čtyři celky ligy. Vrchlabí jako nováček bylo příjemným překvapením sezóny a jistě si zaslouží obdiv za své povedené výkony.

 

Branky: 5. Jeslínek (Hašek, Bombic), 12. Jeslínek (Charousek, Hašek), 15. Šíp (Černý, Boušek), 21. Trefný (Kostourek, Jíra), 24. Polanský (Domin), 38. Hašek (Charousek, Jeslínek), 51. Gálik (Všetečka , Domin) - 10. Vantuch (Hrach, Brynecký), 19. Vantuch (Rýgl), 28. Beck (Tvrdek, Pajič.

Konečný stav série: 4:1 (3:1, 4:1, 0:5, 4:2, 7:3)

 

HC Kometa Group - HC VCES Hradec Králové 6:5p (0:1, 4:3, 1:1 - 1:0)

Takřka sedm tisíc lidí sledovalo v hale Rondo další velké drama dvou nesmiřitelných soupeřů. Úvodní třetina přinesla jen jediný gól, který zařídil hostující Pavlů během přesilové hry. Kometa byla o něco aktivnější, avšak své šance využít nedokázala. Velice zajímavě vypadal zejména brejk Mikšana v oslabení, gólman hostů se však vyznamenal. I domácí Jarina uchránil svou svatyni při sólovém úniku Roubíka.

 

Druhá dvacetiminutovka nabídla kromě šancí i tolik žádané branky. Brněnské ochozy rozesmutnil v závěru přesilovky Roubík, který se dobře orientoval a doklepl za záda Jariny vyražený kotouč - 0:2. Brzy mohl vrátit Brno do hry Černý, ale v klíčové pozici před Duškem v zakončení selhal. Domácí se dočkali v sedmadvacáté minutě, kdy se Houdek nedal tvrdou střelou hostujícímu brankáři šanci. Radost však netrvala dlouho, přišel další trest pro beka Moravu a Roubík využil třetí početní výhodu Hradce a zajistil svému celku dvougólový náskok. Sám Morava mohl svůj prohřešek odčinit, ale slibnou střelu zastavila tyč. Napětí v ochozech houstlo, ale Klimtova branka přinesla další naději. A když za sedmašedesát sekund Zelenka nekompromisně zavěsil nepokrytý puk, tak se hala otřásala ve všech. Brno se dostalo zpět do hry a začalo rovněž přebírat otěže zápasu do svých rukou. Černého střela rozezvučnila tyč, ale Klimp v 35. minutě otočil skóre na stranu domácích. V poslední dvouminutovce před druhou sirénou dává Haluza další přesilovkový gól Hradce.

 

Třetí třetina byla vyšperkována dalšími dvěma góly, do každé klece spal jeden, tudíž muselo dojít na nepříliš populární prodloužení. Po čtyřech minutách jej mohl ukončit Zelenka, ale ve slibné pozici přestřelil. Mikšan si už žádné servítky nebral a tvrdou střelou rozluštil tajenku pátého zápasu. Brno se tedy ujalo v sérii vedení, které může na ledě Hradce dokonat k metě postupu. Bude to mít ale velmi těžké.

 

Branky: 27. Houdek (Mikšan), 31. Klimt (Sedlák), 32. Zelenka (Protivný), 35. Klimt (Barus, Lhotský.), 53. Vondráček (Dlouhý), 66. Mikšan (Černý) - 7. Pavlů, 24. Roubík (Kadlec), 28. Roubík (Toužimský, Kolář II.), 39. Haluza (Pazdera, Roubík), 46. Šeda (Pazdera).

Stav série: 3:2 ( 2:1p, 1:2, 3:1, 1:6, 6:5p)

 

HC Olomouc - HC Sareza Ostrava 7:4 (2:3, 2:0, 3:1)

Mora začala velmi dobře, neboť už po pětačtyřiceti sekundách rozsvítil červené světlo Brančík. Když navíc v 11. minutě přidal druhou trefu Chmelíř, tak se zdálo, že domácí si utkání pohlídají. Opak však byl pravdou. Sareza zvýšila na obrátkách a během pouhých 40 sekund třikrát pokořila gólmana Sedláře, který následně putoval na střídačku. Domácí se po přestávce otřepali a díky trefám Smejkala a Čuříka se dostává zpět do vedení. Po sedmi minutách byl v sólovém úniku faulován Bordowski a rozhodčí nařídil trestné střílení. Ministr prokázal, že je ve výborné formě a povedenou střelou nedal Štěpánkovi šanci. Ostřílený útočník byl i u dalšího gólu, když jeho přihrávku zúročil Ondráček. Klimkovo snížení víceméně nic neřeší. V 55. minutě si navíc zasloužil potlesk Čuřík, který se vyhnul padajícímu obránce a svižnou střelou vymetl růžek branky. Hosté se v závěru ještě pokusili během power-play zápas zdramatizovat, ale nepovedlo se jim už nic. Olomouc své aktuální mety dosáhla a může se tak těšit z postupu. Čeká ji Chomutov, který bodově zaujal pozici druhého nejlepšího týmu ligy po základní části. Mora rozhodně nebude favoritem střetnutí, nicméně outsiderem rovněž také ne. Při troše štěstí může na úspěch pomýšlet, svou kvalitu rozhodně má.

 

Branky: 1. Brančík (Žajgla, Ondráček), 11. Chmelíř (Zbořil), 26. Smejkal (Ministr), 35. Čuřík (Zbořil), 47. Ministr, 51. Ondráček (Ministr), 55. Čuřík (Bordowski) - 16. Hubáček (Svačina), 16. Zdeněk (Najdek), 17. Červenka, 52. Klimek (Najdek).

 

Konečný stav série: 4:1 (6:2, 7:3, 4:6, 3:2p, 7:4)

 

Foto: Lukáš Bajgar

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář