Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladá Boleslav krůček od extraligy

17. 4. 2008

ObrazekPropast nad Ústeckými Lvy se prohlubuje. Nervy drásající čtvrtý zápas barážové série vyzněl pro Mladou Boleslav. Prvoligový král tak naplno využil domácí prostředí a už v sobotu může misi dokonat právě na ledě Ústí nad Labem.

 

 

 

Samotné utkání bylo o poznání vyrovnanější. Trenérské duo hostů Votruba - Evan pozměnilo složení formací a do branky poslalo náhradníka Zikmunda. Ten si připsal důležitý zákrok už po necelé minutě hry, kdy jej vyzkoušel blafákem Šebesta. Na druhé straně prověřili připravenost Růžičky forvardi Krajči s Novákem. Právě druhý jmenovaný musel za nedlouho přihlížet dvěma velkým šancím domácích hráčů, kteří v početní výhodě Zikmunda nešetřili. Radost přišla v osmé minutě, kdy se z dorážky prosadil Eiselt - 1:0. Ústečtí se mohli usadit v pásmu během dvojnásobného trestu Kolafy, ale přemíra snahy Nováka zapříčinila jeho vyloučení. Po šanci Schnábela volal po gólu pokus Nouzy, ale Zikmund dobře mířenou střelu zlikvidoval v lapačce.

 

Lepší vstup do druhé dvacetiminutovky si už mladoboleslavští přát nemohli. Za pětadvacet sekund rozsvítil červené světlo Drábek - 2:0. Během další přesilovky mohli náskok zvýšit Nouza s Gombárem, ale hostující gólman držel svoje mužstvo nad vodou. V 28. minutě skončila po více než dvouhodinová neprůstřelnost brankáře Růžičky. Nulu na střeleckém kontě smazal Hovorka - 2:1.  Odpověď mohla přijít z hokejky Boháče, ale Zikmund v poslední chvíli plachtící kotouč zneškodnil.  Stráčce Lví svatyně se vyznamenal krátce po skončení pětiminutového oslabení (vyloučen Pazourek 5 + do konce utkání), kdy lapil pokus Gombára.

 

Vytoužené vyrovnání přišlo v šestačtyřicáté minutě. Na správném místě byl opět Hovorka, kterému se povedlo v pádu usměrnit vyražený puk po střele Vágnera do sítě - 2:2. V 51. minutě zmrazil zaplněný stadion Šagát, jemuž se povedlo strhnout vedení na stranu hostů. Hosté byli o aktivnější a Růžička musel řešit nejednu situaci.  Závěr třetiny odehráli Lvi v početní výhodě, ale zúročit se jim ji nepodařilo. Bauerovo vyrovnání bylo nakonec základním kamenem v úspěchu.

 

Po normální hrací době skončil stav 3:3, a tak se muselo prodlužovat. Po devíti minutách byl konec. Král našel v přečíslení Gombára a na talíři byla třetí výhra v sérii.

 


BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 4:3p (1:0, 1:1, 1:2)

Branky: 8. Eiselt (Mikulík), 21. Drábek (Sýkora), 55. Bauer (Král), 69. Gombár (Král) - 28. Hovorka (Šagát), 46. Hovorka (Vágner), 51. Šagát (Klobouček). Rozhodčí: Minář, Kubeš - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 13:9, navíc Pazourek (Ústí nad Labem) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

 

Zdroj: klubové weby, foto: František Stýblo

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář