Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí tvrz vyhořela v Chrudimi a v Berouně

12. 9. 2009

Osmi zápasy odstartovalo kompletní premiérové letošní kolo druhé nejvyšší domácí soutěže. Výborný vstup do ligy v podobě výhry nad Havířovem může těšit nováčka z Tábora. Naproti tomu Šumperk utrpěl na ledě Znojma pětibrankovou potupu. Nedařilo se ani Chrudimi, která překvapivě selhala doma proti Benátkám.

 

Očekávaní favorité nezaváhali. Chomutov porazil Hradec Hradec Králové za vydatné podpory Radka Dudy. Právě letní posila klubu se v novém působišti uvedla impozantně, neboť bilance dvou branek a jedné asistence hovoří takřka za vše. Hosté hýřili aktivitou a domácího gólmana zaměstnali šestatřiceti pokusy, ze kterých jen dva se ocitly za brankovou čarou.

 

Nemalá pozornost byla upřena i na zápas v Olomouci, do které přicestovalo Vrchlabí. Utkání slibovalo zajímavou bitvu, což se také potvrdilo. Mora byla po celý průběh aktivnějším týmem, avšak narážela na svůj problém v podobě proměňování šancí. Úvodní branka padla v poslední dvouminutovce první třetiny, když se dokázal prosadit Kucharczyk. Skóre se měnilo až na začátku třetí dvacetiminutovky. Vyrovnání zařídil Mikšovský. Domácí odpověděli za osm minut Davídkem, což je postavilo na nohy. Třetí branka z hole Polodny definitivně potvrdila v šestapadesáté minutě úspěch Olomouce.

 

Jak ztratit poklidné vedení 2:0 ukázala Chrudim v utkání proti Benátkám. Domácí vedli v šestadvacáté minutě po trefách Semoráda a Martince 2:0 a nejspíš si nikdo z tamních příznivců nepřipouštěl nějaké drama, nebo dokonce velký obrat. Pro mnohé nepředstavitelná iluze se brzy stala krutou realitou. Kontaktní gól zaznamenal v polovině normální hrací doby Vantuch, a když ho ještě do konce druhé třetiny doplnili Kica, Pavlů a Skořepa, tak byly základy obratu položeny. V závěrečném dějství se prosadili ještě Hudíček s Kolmannem a debakl byl dokonán. Hlavním klíčem úspěchu hostujícího celku byly čtyři využité přesilové hry a rovněž také vynikající výkon brankáře Stejskala, který zneškodnil pětatřicet střeleckých pokusů domácích hráčů.

 

Beroun si utkání proti ambicióznímu Ústí představoval určitě jinak. Stav po dvaceti minutách ještě mohl spřádat nové plány na zvrat, ale ten však nenastal, neboť se trefovali do sítě jen hostující hráči. Medvědi bojovali, avšak kontaktní branky se nedočkali. Salfický se jako jediný brankář kola dočkal první vychytané nuly.

 

Střelecké hody si mohli užívat i jihlavští fanoušci v zápase proti Třebíči. Derby o pomyslného krále Vysočiny vyznělo jednoznačně pro domácí. Gólový účet střetnutí otevřel už po šestašedesáti sekundách Minčák, který zužitkoval Rytnauerovu nabídku. Druhý jmenovaný se podílel i na druhé trefě svého mužstva. Jihlavskou radost narušil v sedmadvacáté minutě v početní výhodě Hrbáček, ale Bezděk s Manem vrátili domácím převahu. Domácí byli evidentně na koni a vyhnali brankáře Lva na střídačku. Utkání tak musel dochytat Míča. Avšak ani ten nedokázal dlouho odolávat dalším útočným výpadům soupeře. Po čtyřech minutách třetí části hry na něj vyzráli hned Čachotský a Minčák, který se radoval v utkání už podruhé. Lašův gól v další využité přesilovce už moc velkou roli nehrál, navíc ho zneutralizovala sedmá trefa domácích z hole Kašpara. Debakl byl dokonán a u dvanáctinásobného československého mistra se mohlo slavit.

 

1. hokejová liga - 1. kolo:

Olomouc - Vrchlabí 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky: 18. Zbořil, 50. Davídek, 56. Polodna - 42. Mikšovský.

Havlíčkův Brod - Kadaň 6:3 (1:0, 1:2, 4:1)
Branky: 17. Třetina, 23. Svoboda, 43. Borovanský, 45. Borovanský, 47. A. Jelínek, 53. V. Němec - 32. Ťupa, 33. Šíp, 49. Fábry.

Jihlava - Třebíč 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)
Branky: 2. Minčák, 11. Takáč, 37. Bezděk, 38. Man, 44. Čachotský, 44. Minčák, 59. Kašpar - 27. Hrbáček, 52. Laš.

Chomutov - Hradec Králové 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky: 4. Duda, 26. Míka, 33. Kraft, 58. Duda - 11. Filip, 43. Florián.

Znojmo - Šumperk 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Branky: 7. Svoboda, 9. Sedlák, 16. Hradecký, 28. Říha, 44. Hořava - 56. Hulva.

Beroun - Ústečtí Lvi 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 6. Hovorka, 29. Klobouček, 37. Pajič, 40. Janků, 46. Kloz.

Tábor - Havířov 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky: 13. Kocar, 19. Vomela - 40. Bursík.

Chrudim - Benátky nad Jizerou 2:6 (1:0, 1:4, 0:2)
Branky: 15. Semorád , 26. Martinec - 30. Vantuch, 35. Kica, 37. Pavlů, 38. Skořepa, 45. Hudíček, 49. Kolmann.

 

Zdroj: klubové weby

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář