Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chomutov smetl i Ústí, nadvláda pokračuje

22. 9. 2008

ObrazekAvizovaný šlágr kola se stal neočekávanou exhibicí. Tak lze charakterizovat střetnutí, ve kterém Ústečtí Lvi nestačili na Chomutov. Hosté šokovali šestigólovou smrští a jen potvrzují, že hrají až v nevídané pohodě. Havířov vyhrál zápas v Benátkách a drží si neporazitelnost. Havlíčkův Brod mocně vzdoroval Kometě, přesto však nakonec padl po nájezdech.

 

 

I po pátém kole tak zůstávají s plným bodovým ziskem dvě mužstva. Štěstí je zatím nakloněno Havířovu a problémy nemá snad vůbec ani Chomutov, které své soupeře válcuje bez rozdílu v jakém prostředí se hraje. Zabojovala Olomouc, která sice během zápasu s Hradcem tahala za kratší otěže, ale nakonec se vždy dokázala do zápasu vrátit a nakonec i zvítězila. Třebíč v Berouně těsně prohrála a její bodová chudoba trvá.

 

HC VOKD Poruba - HC Dukla Jihlava 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Většinou platí tvrzení, že kdo vsítí první gól, tak vyhraje. V tomto zápase se však karty obrátily. Domácí svého soupeře zaskočili už po necelých dvou minutách, kdy se z brejku dokázal prosadit Hubáček. Dukla se do slibných šancí vytvářela, ale zpočátku měla poměrně smůlu v zakončení. Jako při závaru v páté minutě či za čtyři minuty později, kdy Dolníček trefil tyč. Tentýž hráč se ale gólové radosti dostal. V poslední minutě úvodní třetiny využil svého postavení u branky a dopravil puk do sítě - 1:1. Do druhé třetiny vstoupili hosté ještě aktivněji a pohlednou střelou Hodka se také dostali do vedení - 1:2. Porubě se povedlo vyrovnat až v v osmatřicáté minutě. Nutno však dodat, že akce to byla opravdu oku lahodící. Kvapil projel mezi dvěma obránci jako kdyby tam ani nebyli a střelou mezi betony nachytal jihlavského gólmana Řehoře. Závěrečná pasáž hry už ale patřila hostům. Hodek podruhé a Hradecký dali výsledku konečnou podobu. 

Branky: 2. Hubáček (Rehuš, Brincko), 38. Kvapil (Najdek) - 20. Dolníček (Hradecký), 23. Hodek (Bakus), 41. Hodek (Bakus, Man), 50. Hradecký (Rytnauer).

 

HC Benátky nad Jizerou - HC Havířov Panthers 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Nováček rozhodně nevstupoval do zápasu jako favorit, nicméně za svůj výkon po bodech sahal. Panteři se sice dostali během jedenácté minuty do vedení díky pohotovému Kotáskovi, ale za osmdesát sekund už vyrovnal i za pomoci teče hráčů Kajínek. Rozhodujícím faktorem zápasu se ukázala třiatřicátá minuta a využitá dvojnásobná přesilovka hostů. Pohotovost ukázal Piecha, který doarzil nepřesnou střelu Evana. Benátky měli ale nemalé množství šancí, jak vyrovnat. Skořepa trestné střílení neproměnil. Hruškovu teč bravurně vytáhl brankář Čech. Pojistku výhry mohl přidat v 49. minutě Říčka, ale trefil pouze chráněný prostor brány. Hosty mohl potopit jinak slušně chytající Čech, kterému v závěru zápasu vypadl puk, avšak dojíždějící Bárta  nebyl potřebně důrazný. Panteři si odvezli z ledu nováčka výhru a navázali tak na svou vítěznou sérii, která trvá už pět kol. 

Branky: 13. Kajínek (Musil) - 11. Kotásek (Brynecký), 33. Piecha (Evan, Rozum).

 

HC Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 2:6 (0:2, 0:3, 2:1)

Severočeské derby mělo být vyrovnanou bitvou, ale k překvapení většiny diváků se tak nestalo. Hosté dominovali svým účinným herním systémem a postupně si vytvářeli větší a větší odstup od svého protivníka. Vše odstartovaly dva slepené góly Jíry a Charouska. Narůst skóre dokonali během druhé dvacetiminutovky Toivonen, Tauš a Hašek. To už bylo příliš na gólmanskou jedničku týmu Salfického, který do třetí třetiny nenastoupil. Jeho místa zaujal exlitvínovský Fiala, ten se prezentoval několika klíčovými zákroky, ale ani on už nemohl výrazněji ovlivnit účinnost chomutovského komanda. Po šesti minutách mu navštívenku do sítě poslal Jíra. Domácím svůj propadák zmírnili dvěma zásahy z holí Šagáta a Mikulíka. Derby dvou rivalů mělo jasného vítěze, Chomutov pokračuje ve šlépejích úspěchů.

Branky: 46. Šagát (Klobouček), 52. Mikulík - 4. Jíra (Pulpán), 5. Charousek (Hašek, Jeslínek), 27. Toivonen (Jíra), 34. Tauš (Hlinka, Ťupa), 37. Hašek (Jeslínek), 46. Jíra (Hlinka).

 

SK HC Most - HC Chrudim 1:2 po prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Nováček z Chrudimi přicestoval na led Most posílen cennou výhrou nad Olomoucí a to nejspíš zanechalo na herní taktice jeden z potřebných klíčů k úspěchu. Start do zápasu vyšel domácím, když se o první střelecký zápis dne postaral po necelé minutě Vrtek. To však bylo ze strany Mostu vše podstatné. Tři minuty před koncem první třetiny vyrovnal Martinec. Chrudim často faulovala, ale domácí nedokázali z řady početních výhod žádnou využít a to se jim stalo osudným. Navíc tvrdý direkt dostali během prodloužení z hole Šafaříka. Bývalý extraligový obránce využil chybné rozehrávky soupeře a i s trochou štěstí překonal překvapeného Horčičku. Trenér Hosták mohl své svěřence po zásluze pochválit. Z posledních dvou zápasů má nováček ligy pět bodů, což je více než slušný výsledek.

Branky: 1. Vrtek (Kuběna) - 17. Martinec (Stavenský), 65. Šafařík.

 

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Kometa Group 4:5 po sam. náj. (0:0, 3:1, 1:3 - 0:0)

Nechybělo mnoho a dnešní kolo mohlo přinést jedno velké překvapení. Havlíčkobrodští dlouho úspěšně drželi hosty z Brna ve svém lasu. Po druhé třetině vedli domácí už 3:1 a nejspíš i skalní příznivci Rebelů museli být průběhem zápasu zaskočeni. Navíc, když se trefil ještě Třetina, tak se rýsovala i možnost solidního skalpu. Kometa však ukázala svou vnitřní sílu a od 52. minuty, kdy snížil Mikšan, již byla pánem ledu. Vyrovnání stav zařídili Kántor a 71 sekund před závěrečnou sirénou Černý. Utkání nakonec dospělo do loterie samostatných nájezdů a v nich následně dokonal obrat Houdek. Brno předvedlo zmrtvýchvstání a posunula se na průběžné čtvrté místo.

Branky: 29. Svoboda (Borovanský, Třetina), 32. Šulc (Dušátko, Endál), 36. Svoboda (Borovanský), 43. Třetina (Vyhlídal) - 38. Vondráček (Kántor), 52. Mikšan (Kántor), 57. Kántor (Vondráček), 59. Černý, 65. Houdek (rozh. nájezd).

 

HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové 3:2 po sn (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0 - 1:0)

Hanáci do brány nasadili znojemskou posli v podobě Jaroslava Kameše a úspěch se dostavil. Hrdinou zápasu byl domácí Ministr, který se postaral o vyrovnávací a posléze také rohodující gól. Do utkání však lépe vstoupili hosté, kteří po čtyřech minutách vedli. Udeřili paradoxně v oslabení, kdy přečíslení dvojice Volráb-Koudelka zužitkoval prvně jmenovaný. Mora se vrátila do hry Davídkem. Odpověď ze strany hostů však na sebe nenechala dlouho čekat, Roubík poslal podruhé a zároveň naposled Hradec do vedení. V 37. minutě si rozhodčí všiml Luňákova nedovoleného vyhození hokejky v brankovišti a nařídil trestné střílení. To s přehledem proměnil Ministr a skóre vyrovnal. Zápas se nakonec přehoupl až na samostatné nájezdy  a svou mušku přesnosti opět prokázal olomoucký forvard Ministr, který tak zařídil vytoužebou výhru. Hanáci se posunuli díky triumfu na dvanácté místo průběžné tabulky.

Branky: 22. Davídek (Ondrušek), 36. Ministr, 66. Ministr - 4. Volráb (Koudelka), 23. Roubík (Kadlec, Lesák).

 

SK Kadaň - HC Vrchlabí 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Pevná obrana na obou stranách a jistí gólmani, tak lze charakterizovat zápas v Kadani. Utkání nakonec rozhodl jediný moment. Přesilovou hru využil ve 29. minutě Galvas, který dorazil do sítě střelu Roda. Největší šanci domácích spálil v poslední minutě zápasu Szakal, jenž trefil pouze konstrukci branky. Vrchlabí si pojistilo třetí místo hned za vedoucí dvojicí Chomutov-Havířov.

Branky: 29. Gajovský (Rod).

 

HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Třebíč jako jediný tým ligy ještě v dosavadním průběhu soutěže nebodoval, ale bohužel pro něj toto tvrzení trvá. Za výkon na ledě Berouna se však stydět nemusí. Aktivita, střelecké příležitosti, to všechno z jejich strany k vidění bylo. Chybělo prakticky jen lepší střelecké vyjádření. Výborného Altrichtera dokázali překonat pouze jednou.  Vše postatné se událo behem dvou třetin. Domácí se prosadili dvakrát, hosté jednou. Třebíč tak ani v pátém duelu nezískala potřebný bod a nadále se krčí na dně tabulky.

Branky: 12. Balázs (Pavel), 24. Kica (Šinágl, Tvrzník) - 35. Březina (Burian V.).

 

Foto: Eva Streichsbierová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář