Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čaloun opouští Ústí, klub s ním už nepočítá

2. 9. 2009

Vedení prvoligového Ústí nad Labem se rozhodlo v nadcházející sezoně již nevyužívat služeb Jana Čalouna. Šestatřicetiletý útočník se tak nedostal do sestavy a musí si hledat nové angažmá. Informaci potvrdil generální manažer Lvů Robert Kysela.

 

 

Čaloun je jedním z nejslavnějších odchovanců klubu. Přesto však svou profesionální kariéru zahájil v dresu Litvínova a vybudoval si pozici hvězdy ligy. Už ve své premiérové sezoně vsítil 23 branek a následující rok už jich bylo 44, což mu zajistilo pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

 

V létě roku 1994 se vydal zkusit štěstí v zámoří. Na farmě San Jose v Kansas City se mu velmi dařilo. V hlavním týmu Žraloků dostal příležitost pouze v jedenácti utkáních, přesto však exceloval s bilancí osmi branek a tří asistencí. Potřebnou výraznější podporu od vedení klubu nedostal. I v Kentucky následující rok patřil nejlepším, ale nevysvětlitelná ignorace ze strany managementu San Jose uspíšila jeho další rozhodování.

 

Nadcházející čtyři roky strávil ve Finsku, kde naplno prokázal své ofenzivní schopnosti. Ještě na sklonku roku 2000 okusil krátce NHL v barvách Columbusu Blue Jackets. Potom se vrátil na tři roky opět do Finska. Sezonu 2004-2005 sice zahájil v Rusku, ale v Čerepovci ani v Novosibirsku dlouho nevydržel, návrat do Litvínova byl vysvobozením. U Chemiků ožil a jeho statistika byla impozantní. Ve čtyřiadvaceti zápasech vsítil šestadvacek branek a podílel se na dalších třinácti zásazích spoluhráčů. Tím spíše překvapil jeho letní odchod do Pardubic.

 

Od ročníku 2007-2008 už posílil řady Ústeckých Lvů, kde stihl odehrát vlivem zdravotních problémů jen 53 utkání, při kterých si připsal 18 gólů a 14 asistencí. Nyní je olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 1999 bez angažmá. Otázkou tedy je, kam povede další cesta tohoto vyhlášeného střelce.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář