Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. hokejová liga: Do Chomutova míří olomoucké vojsko, bude opět úspěšné?

3. 10. 2009

Jednoznačným šlágrem sedmého kola první ligy bude bitva mezi Chomutovem a Olomoucí. Právě Hanáci dokázali v loňské sezoně utnout vítěznou sérii domácích a svého soupeře porazili i na svém ledě. Ústečtí Lvi, kteří drží druhou příčku v aktuální tabulce se představí na ledě Chrudimi. Prozatím bronzoví Rebelové přivítají na svém ledě Vrchlabí.

 

Program 7. kola soutěže:

(3.) HC Rebel Havlíčkův Brod - (8.) HC Vrchlabí (17:00)

Domácím překvapivě ukončil pětizápasovou vítěznou sérii celek Havířova, ale i přesto zůstalo mužstvo na výborném třetím místě. Rebelové se budou chtít co nejdříve vrátit na úspěšnou vlnu výsledků a proti Vrchlabí jsou favoritem. Hosté se drží v polovině tabulky, avšak poslední dvě porážky jim ubraly na prestiži a bodový zisk je vítaným faktem.

Tip: 5:2

 

(14.) Sportovní klub Kadaň - (12.) HC Havířov Panthers (17:00)

Oba kluby zatím příliš úspěchů nedosáhly. Kadaň překvapila víceméně jen na ledě Ústí, ve kterém vybojovala cenný bod. Pantery může těšit fakt, že ve středu ukončili vítěznou sérii Havlíčkova Brodu, což jim rozhodně zvedlo sebevědomí. V pozici mírného favorita jsou právě hráči Havířova, otázkou pouze zůstává, zda-li potvrdí svůj úspěch i na ledě Kadaně.

Tip: 3:2p

 

(6.) Orli Znojmo - (10.) Hockey Club Tábor (17:30)

Znojmo si v minulém kole připsalo výrazný úspěch v podobě výhry na ledě Olomouce a dnešní případný triumf v utkání by ho mohl katapultovat do vyšších příček tabulky. Je však jisté, že táborští Kohouti svou kůži nedají lacino. Ve středu se jim podařilo protrhnout čtyřzápasovou sérii proher, což je vrátilo na lepší úroveň psychiky.

Tip: 4:2

 

(1.) KLH Chomutov - (5.) HC Olomouc (17:30)

Bezesporu největší tahák sedmého kola. Chomutov je vládcem dosavadního průběhu ligy, avšak nyní ho čeká zkouška ohněm. Soupeři z Hané má co oplácet. V loňském ročníku proti houževnatě bojující Olomouci ani v jednom případě neuspěl. Tento nepříznivý fakt bude hrát roli. Ambice jsou jednoznačné. Mora v posledním zápase překvapivě doma podlehla Znojmu a další ztráta by vítanou rozhodně nebyla. Vyzbrojí se hosté natolik, aby zopakovali loňskou vítěznou bitvu?

Tip: 2:3sn

 

(16.) HC Berounští Medvědi - (4.) HC Dukla Jihlava (17:30)

Medvědi se po třetím kole vrátili na svou výsledově tragickou cestu. Čtrnáct obdržených a pouhé dvě vstřelené branky jsou výčtem tří posledních utkání. Na domácím ledě mužstvo ani v jednom ze tří pokusů neuspělo a série zmaru aktuálně trvá. Navíc je čeká soupeř, který se drží mezi pětkou nejúspěšnějších a poslední dva zápasy dovedl do vítězného konce. Osvítí Berounské Medvědy paní Štěstěna a pomůže k toužebnému vítězství?

Tip: 3:5

 

(9.) SK Horácká Slavia Třebíč - (7.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Horácká Slavia ztrácí na Benátky pouhé dva body, což se může po dnešku změnit. Nahrává tomu i to, že domácím se poměrně daří. Už čtyři utkání v řadě dokázali bodovat a vybojovat úspěch i na ledě Ústí už něco znamená. Benátky střídají dobré výkony s těmi horšími, avšak jejich aktuální pozice je zajímavá. Překvapí hosté na ledě favorita?

Tip: 4:2

 

(11.) HC Chrudim - (2.) HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)

Status favorita střetnutí je poměrně jednoznačný. Chrudim navíc není v dobrém rozpoložení a právě tyto fakta hrají v prognóze jasnou roli. Domácí sráží i to, že na vlastním ledě se letos ještě nedočkali výhry a dnešní těžká zkouška z jejich pohledu nevypadá růžově. Případný úspěch by byl velkým překvapením. Lvi mají na ledě soupeřů prozatím stoprocentní bilanci, kterou budou chtít potvrdit i dnes. Vyplní se chrudimským fanouškům málo reálný sen nebo se potvrdí předpokládaná realita?

Tip: 2:3p

 

(13.) HC VCES Hradec Králové - (15.) Salith Šumperk (18:00)

Souboj dvou málo úspěšných klubů, tak lze charakterizovat duel třináctého s patnáctým týmem tabulky. Domácí Hradec Králové vstupuje proti nováčkovi soutěže s rolí favorita a to bude chtít jednoznačně potvrdit. Východočeši zažívají nepopulární komplex "deky" a tento zápas by jim případně mohl z nelehké pozice ulehčit. Hosté poslední dvě střetnutí nebodovali a jejich nepříliš velké sebevědomí dostalo další trhliny. V hlavách hráčů však můžou blesknout vzpomínky na utkání s Jihlavou, které senzačně Šumperk dokázal vyhrát. Zopakuje se střelecká přestřelka s vítězným koncem Draků?

Tip: 3:2

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář