Jdi na obsah Jdi na menu
 


O Art Ross Trophy se měli utkat Crosby s Tavaresem, trofej jim ale vyfoukl Benn

12. 4. 2015

jamie_benn_-_dallas_stars_lisa_gansky_m.jpgPozornost všech fanoušků byla upřena na závěrečné zápasy základní části kanadsko-americké NHL. V nich se rozhodovalo nejen o posledních účastnících play off, ale také o držiteli trofeje Arta Rosse pro nejproduktivnějšího hráče základní části soutěže. Hlavními favority byli Sidney Crosby z Pittsburghu a John Tavares z New Yorku Islanders. Zatímco Crosby ve vítězném zápase Tučňáků v Buffalu nebodoval, tak Tavares proti Columbusu skóroval i asistoval, přesto mu to nakonec na triumf v produktivitě nestačilo.

 

Důvod? Ze zadních pozic totiž zaútočil dallaský Jamie Benn. Pětadvacetiletý forvard Stars se proti Nashvillu zaskvěl hattrickem, ke kterému přidal ještě jednu asistenci.

 

Čtyřbodovým ziskem se tak v tabulce nejproduktivnějších hráčů dostal o bod před Tavarese a mohl se tak radovat z jistého ocenění v podobě zisku Art Ross Trophy.

 

Bennovi k tomu stačilo "pouhých" 87 bodů (35 gólů + 52 asistencí), což je od šedesátých let nejnižší bodový zisk vítěze (nepočítáme-li stávkou zkrácené sezony 1994 - 1995 a 2012 - 2013).

 

Pro Jamieho Benna je to první individuální trofej v NHL a trošku také náplast za nepříliš povedenou sezonu s Dallasem. Tým Stars totiž skončil ve výčtu Západní konference až jako desátý a do kýžených vyřazovacích bojů se nepodíval. Na poslední postupovou příčku, jež drželo Calgary Flames, ztráceli 5 bodů.

 

Benn má do další sezony v klubu jisté místo, obzvlášť, když prožil svou nejúspěšnější sezonu v kariéře. Už loni zaznamenal úctyhodných 79 bodů, při čemž překonal třicetigólovou hranici. I proto v lednu 2013 dostal lukrativní pětiletý kontrakt na 26,25 milionů dolarů.

 

Nyní už má technicky dobře vybavený hráč po sezoně a je pravděpodobné, že bude osloven vedením kanadského národního týmu, aby se připojil do výběru pro světový šampionát v Praze.  

 

Foto: Lisa Gansky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář