Jdi na obsah Jdi na menu
 


KHL má další hvězdu, do Kazaně zamířil Pesonen

7. 8. 2009

Ak Bars Kazaň, mistr uplynulého ročníku soutěže, má nové útočné eso. S klubem se defininitvně dohodl na spolupráci Janne Pesonen. Sedmadvacetiletý Fin předčasně ukončil svou zámořskou misi a novou sezonu zahájí v dresu obhájce Gagarinova poháru.

 

Ani vizitka nejproduktivnějšího hráče a krále střelců SM-Liigy nemusí automaticky znamenat výrazně lepší pozici pro NHL. Své o tom může vyprávět Janne Pesonen. Před loňskou sezonou vyslyšel nabídku Pittsburghu Penguins a s tehdy ještě dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru se domluvil na jednoroční smlouvě. V hlavním týmu se zabydlel jen na sedm zápasů, posléze byl poslán na farmu do Wilkes-Barre/Scranton Baby Penguins. V záložním celku se stal jedním z hlavních lídrů a suveréním způsobem ovládl klubovou produktivitu.

 

Nyní je nabízí otázka, proč se vedení klubu nesnažilo tohoto hráče udržet. Pesonen nejspíš nehodlal dále čekat na nejistou nabídku smlouvy a využil silného lana z Ruska. V Kazani už podepsal zatím blíže nespecifikovaný kontrakt a převzal dres s číslem 10. Rovněž už má za sebou nezbytné představení v týmu a první trénink. V celkovém rozhodnutí přesunu k úřadujícím mistrům KHL hrálo významnou roli i to, že už v mužstvu působí jeho krajané Niko Kapanen a Jukka Hentunen.

 

"Samozřejmě, že před samotným rozhodnutím jsem mluvil s Nikem, který strávil v klubu uplynulou sezonu. Řekl mi spoustu pozitivních věcí o týmu i o celé soutěži," uvedla v rozhovoru pro TV Sport nová útočná akvizice Kazaně. Čtyřnásobný mistr finské ligy by rád nastupoval v jedné řadě s Kapanenem, ale je si vědom, že rozhodnutí musí nechat na hlavním trenérovi. "Zinetula Biljaletdinov je velmi zkušený trenér a určitě najde to správné řešení, abych byl pro tým co nejvíce prospěšný," dodal Pesonen závěrem.

 

Zdroj: ak-bars.ru

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář