Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hudler odešel z Detroitu do Dynama Moskva

8. 7. 2009

Poněkud překvapivá zpráva dorazila ze zámoří. Český útočník Jiří Hudler se nedohodl v Detroitu na nové smlouvě a rozhodl se opustit NHL. Nová sportovní kapitola olomouckého rodáka se bude psát v Dynamu Moskva, ve kterém podepsal kontrakt na dva roky.

 

 

Hudler byl součástí Rudých křídel od roku 2003. Během šesti let nastoupil k 306 utkáním, během kterých zaznamenal 52 branek a 75 asistencí. Uplynulý ročník byl jeho nejlepším v zámořské kariéře. Odehrál 82 zápasů s bilancí 23 gólů a 34 přihrávek. V týmové produktivitě byl sedmým nejúspěšnějším hráčem.

 

Českému hráči letos skončila smlouva a rozhodl se po nepříliš pohotovém jednání představitelů klubu obrátit na arbitrážní soud. Detroit údajně vše bral jako formalitu, ale nakonec  tomu bylo úplně jinak. Pětadvacetiletý forvard sice obdržel upravenou nabídku kontraktu, avšak nejspíš nebyla tak zajímavá, aby ji mohl stvrdit svým podpisem.

 

Namísto dalších případných nabídek ze zámoří se Hudler rozhodl oživit ruský jazyk. Jeho novým působištěm bude Dynamo Moskva, ve kterém se potká s Karlem Rachůnkem. Kapitola detroitské mise se tedy definitivně uzavřela a vsetínská ikona bude šířit čest českému hokeji v nejlepší evropské lize.

Zdroj: dynamo.ru

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář