Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlinka s Hlaváčem režírovali drtivou výhru Linköpingu

17. 1. 2012

Švédská Elitserien měla v pondělí na programu dva duely. V dohrávce 36. kola zvítězil AIk Stockholm na ledě Frölundy. V předehrávce 44. kola Linköping s vydatnou podporou Čechů Jaroslava Hlinky s Janem Hlaváčem deklasoval MODO 7:2.

Celek Lvů nezastihla tato sezona v ideálním rozpoložení, a tak je každá výhra důležitým krokem pomyslného restartu.

Pondělní zápas vyšel Linköpingu na výbornou. Úvodní třetina však tomu ještě neodpovídala. Domácí se sice po trefě Petterströma ujali vedení, ale během dalších osmi minut o něj přišli. Před prvním odchodem do šatny se však poprvé ukázala česká dvojice. Po ose Hartigan-Hlaváč skóroval Hlinka - 2:2.

Druhé dějství se neslo jednoznačně v režii místního celku. Zvrat odstartoval po patnácti sekundách hry Jämtin. Za tři minuty na to skóroval po asistenci Hlinky jeho letitý spoluhráč Hlaváč a další souhra českých parťáků, na jejímž konci stál Hartigan, vedla k páté brance v síti hostů.

To už bylo na psychiku gólmana Tellqvista příliš, a tak přepustil svou pozici náhradníkovi Ullmarkovi. Ten se nestačil ani pořádně rozehřát a už po necelých dvou minutách lovil puk ze své sítě i on. Podruhé v zápase se totiž trefil Jämtin - 6:2.

Třetí třetina se už prakticky dohrávala. Nabuzení Lvi se dál tlačili do koncovky a ještě v 53. minutě dokázali skórovat díky Figrenovi. Linköping se dočkal nejvyššího vítězství sezony a navázal tak na předchozí triumf na ledě HV71. Finalista ročníku 2007-2008 však nadále zůstává na nelichotivém předposledním jedenáctém místě průběžné tabulky.

Pondělní výsledky - dohrávka 36. kola a předehrávka 44. kola:

Frölunda - AIK Stockholm 1:2 po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 51. Eriksson - 45. Gynge, 61. Rudslätt.

Linköping - MODO Hockey 7:2 (2:2, 4:0, 1:0)
Branky: 4. Petterström, 18. Hlinka (Hlaváč), 21. Jämtin, 24. Hlaváč (Hlinka), 33. Hartigan (Hlinka, Hlaváč), 35. Jämtin, 53. Figren - 10. Westin, 12. Ritola.

Zdroj: hockeyligan.se