Jdi na obsah Jdi na menu
 


European Trophy: Výhry Plzně a Pardubic, týmy Brna a Liberce prohrály

29. 8. 2011

Nedělní program European Trophy nabídl porci šesti zápasů. Na ledě se představily čtyři české týmy. Nejpovedenější večer zažila Plzeň. Indiáni bez výraznějších potíží s neprůstřelným gólmanem Mazancem přehráli Tapparu Tampere 4:0.
 

Gólový účet odstartoval ve 13. minutě po přihrávce exsparťana Hlinky obránce Frolo. Západočeši byli po celý zápas lepším týmem. Druhé branky se dočkali v závěru prostředmího dějství, kdy se v oslabení prosadil Vlasák.

Plzeň hrála to, co potřebovala a v závěrečné pětiminutovce normální hrací doby střetnutí definitivně finalizovala ve svůj prospěch. Nejprve se opět ukázali bývalí hráči Sparty Hlinka s Kratěnou, kdy právě prvně jmenovaný zvýšil vedení Plzně na 3:0. Definitivní podobu výsledku dal Kovář. Indiáni porazily Tapparu Tampere zaslouženě 4:0 a dostali se do čela své divize.

Z výhry se mohli radovat i hráči Pardubic. Na kvalitu utkání pěli ódy jak samotní hokejisté, tak trenéři a v neposlední řadě také fanoušci. Atraktivní hra založená na vysokém tempu s pravým kořením hokejového duelu, tak taková byla konfrontace mezi Pardubicemi a IFK Helsinki.

Východočechy poslala do vedení povedená souhra dvojice Elkins-Bartek a druhý jmenovaný otevřel brankový zápis duelu. Slovenský forvard měl prsty i ve druhé trefě. Jeho střílenou nabídku usměrnil za záda gólmana Riksmana další forvard domácí družiny Starý - 2:0. Koutský chytal znamenitě, ale nestačil ve 47. minutě na umění Granlunda. Jednogólový náskok se už Pardubicícm povedlo udržet.

Naopak se nedařilo Brnu. Kometa podlehla na domácím ledě Jokeritu Helsinki 0:3. Brno dokázalo s finským soupeřem držet krok do 27. minuty než Hoviho překonal Mäki. Moravané selhávali v zakončení, a také měli smůlu (Svobodova nastřelená tyč - pozn. autora). "Žolíci" svůj triumf dokonali v poslední desetiminutovce, kdy dvakrát skórovali.

Neúspěšnou misi má za sebou také Liberec. Bílí Tygři nenalezli recept na Kärpät Oulu. Finský celek byl aktivní od úvodních minut a nebýt brankáře Vošvrdy, tak se český vyzyvatel mohl být poražen už v prvním dějství. První branka padla až v 26. minutě, kdy se prosadil Mäntymaa. Za osm minut se černý předmět ocitl v liberecké svatyni podruhé, a to zásluhou Salomäkiho.

Po trefě Mikkoly už bylo zřejmé, že Bílí Tygři na úspěch nedosáhnou. Jiskřičku naděje vykřesal ještě ve 44. minutě Klimenta, ale zásah Saarenheima už vykreslil osud zápasu do jasného znění. Liberečtí si tak ve Finsku připsali první porážku.

Souhrn nedělních výsledků
:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - IFK Helsinky 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 14. Bartek (Elkins, Kočí), 26. Starý (Bartek, Sičák) - 47. Markus Granlund (Tuohilampi). Rozhodčí: Homola, Hribik - Čížek, Prchal. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. Diváci: 4124.

HC Plzeň 1929 - Tappara Tampere 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 13. Frolo (Hlinka, Mrňa), 40. Vlasák (Duda), 55. Hlinka (Kratěna), 59. Jan Kovář (M. Straka). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2764.

HC Kometa Brno - Jokerit Helsinky 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 27. Mäki (Pulkkinen), 50. Teräväinen (Rita), 58. A. Ruuttu (Pulkkinen). Rozhodčí: Minář, Husička - Bryška, Dřinovský. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 4178.

Kärpät Oulu - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: 26. Mäntymaa (Viuhkola, Donskoi), 34. Salomäki (Viuhkola, Mäntymaa), 42. Mikkola (Haataja, Eklund), 53. Saarenheimo (Pokka, Komulainen) - 44. Klimenta (Víšek, Urban). Rozhodčí: Keränen, Tuomo Sorakangas - Malinen, Teemu Sorakangas (vš. Fin.). Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 1027.

Frölunda - Adler Mannheim 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Vienna Capitals - TPS Turku 4:3 po prodl. (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář