Jdi na obsah Jdi na menu
 


European Trophy: Plzeň s kanonýrem Sýkorou uchránila svou neporazitelnost i proti Slavii

31. 8. 2011

Mezinárodní turnaj European Trophy měl ve středu na programu pouze dva duely. První se odehrál zcela v české režii. Hokejky totiž zkřížili hráči Slavie Praha a Plzně. Pražané mohli jako první celek v normální hrací době dosud neporažené Indiány pokořit. V poslední desetiminutovce se díky Kurkově gólu dostali do vedení 3:2, ale ani to jim na výhru nestačilo.

V plzeňském dresu totiž opět úřadoval střelec Sýkora. K brankovém úspěchu ze 38. minuty přidal za patnáct minut později další. Touto trefou zkušený čtyřiatřicetiletý forvard vyrovnal účet zápasu na 3:3 a tím také nasměroval Plzeň k obratu.

Prakticky vzápětí se výborně prezentovali exsparťané Mrňa, Hlinka, Kratěna a právě prvně jmenovaný převážil pomyslné misky vah na stranu západočeského mužstva. Triumf Plzně dokonal v 56. minutě Kratěna.

Svěřenci kouče Jelínka tak navýšili bodové konto na 17 a upevnili si své vedoucí postavení v divizi. Její dnešní soupeř Slavia se krčí s pouhými čtyřmi body na samotném dně téže divize.

Ve druhém zápase rovněž uspěl hostující tým. Kärpät Oulu vyhrál nad KalPou Kuopio v loterii samostatných nájezdů. Vítězný gól zaznamenal Komulainen, který se střelecky prosadil už během normální hrací doby.

Souhrn středečních výsledků
:

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Branky: 22. Kadlec (Vašíček, Kůrka), 41. Růžička (Kadlec, Krejčík), 50. Kůrka (Kadlec, Svoboda) - 8. Hlinka (Mrňa, Kratěna), 38. Sýkora (Straka, Duda), 53. Sýkora (Straka, Vlasák), 54. Mrňa (Hlinka, Kratěna), 56. Kratěna (Hlinka). Rozhodčí: Jebavý, Lacina - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 5:6, navíc Johnson (P) 10 min. Využití: 2:2.

KalPa Kuopio - Kärpät Oulu 3:4 po s. n. (0:0, 1:0, 2:3 - 0:0)
Branky: 26. Pakarinen (Rissanen), 44. Salminen (Riekkinen ), 52. Salminen - 49. Komulainen (Kemppainen), 59. Salomäki (Haataja), 59. Koskenkorva (Mikkola, Haataja), rozhodující nájezd Komulainen.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář