Jdi na obsah Jdi na menu
 


EBEL: Znojmo udolalo Jesenici na nájezdy

22. 12. 2011

Hokejisté Znojma měli po čase opět důvod k radosti. V minulém kole jediný český zástupce v Erste Bank lize smolně podlehl Klagenfurtu, ale dnes se moravskému celku štěstí přiklonilo. Znojemští pokořili Jesenici po samostatných nájezdech a do tabulky pravdy si připsali důležité dva body.

Zápas se dlouho nesl v bezgólovém duchu. Hráči obou celků se do výraznějších šancí ani příliš nedostávali. V nejvýraznější příležitosti se ve 24. minutě ocitl Danton, který v zajímavé pozici nastřelil jen břevno.

Orli měli ve druhé třetině téměř čtyřminutovou početní výhodu pěti proti třem. Avšak příležitosti Hamana, Pláňka či Dantona zůstaly nevyužity. První branky se příznivci Znojma dočkali až na začátku třetího dějství. Svůj významný den okořenil oslavenec Haman tím nejlepším způsobem - brankou - 1:0. Hosty vrátil do hry poněkud šťastnou trefou Manfreda.

Nerozhodný stav nakonec vydržel až do šedesáté minuty a následně i přes prodloužení. V nastavené pasáží měli obrovskou příležitost konfrontaci rozhodnout hosté. Nařízené trestné střílení za faul Štacha na Bendika zůstalo bez úspěchu. Gólmanu Kacetlovi se povedlo hokejovou penaltu zneškodnit. Na druhé straně nastřelil Staněk tyč, takže na velké příležitosti to bylo 1:1.

O vítězi tak musely rozhodnout až nepopulární samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem, jenž dokázal pokořit soupeřova brankáře, byl Podešva. Domácí se tak mohli radovat z vítězství.

Dalším soupeřem Orlů bude v pondělí 26. prosince celek Fehérváru. Zápas odehrají venku.

Orli Znojmo - HC Acroni Jesenice 2:1 po s. n. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 42. Haman (Havlík), rozh. nájezd Podešva - 49. Manfreda (Bercic). Rozhodčí: Fajdiga, Smetana - Hofstätter, Siegel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 2332. Střely na branku: 33:37.

Orli Znojmo: Kacetl - Hranáč, Stehlík, Pláněk, Štach, Hájek, Vosátko - Danton, Šeda, Kanko - Podešva, Haman, Havlík - Lattner, Pucher, Staněk - Jarůšek, Bartoš, Komínek - Říha, Trojan.

HK Acroni Jesenice: Krošelj - Magovac, Tavzelj, Grahut, Erman, Tosic, Rakovic - Bercic, Hafner, Manfreda - Pusa, Dolinsek, Bendik - Brus, Juliano, Zajsek - Sodja, Lahajnar, Hribljan.

Souhrn ostatních výsledků 33. kola:

Salcburk - Villach 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Vídeň - Klagenfurt 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Linz - Sturm Graz 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Székesfehérvár - Záhřeb 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Zdroj: erstebankliga.at, hcorli.cz