Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvrdý verdikt pro Devils

6. 5. 2007

Noc přinesla další konkrétní obsah jedné tajenky. Ottawa se po Anaheimu stala další týmem, který si zahraje finále konference. Pro Ďábly to bylo smutné loučení s arénou. Od příští sezóny už tým bude hrát v Newarku. Senators prakticky rozhodli o svém vítězství v druhé části hry, která pro ně jasně vyzněla v poměru 0:3.

Ale popořádku, úvodní branku zaznamenal Scott Gomez, který dorazil pokus Patrika Eliáše, 1:0. Ďáblové byli zcela lepším týmem o čemž svědčil i poměr střel v úvodní části, 11:3. Vyrovnání přišlo v šestadvacáté minutě, kdy Vermette přesně usměrnil střelu Preissinga, 1:1. V třiatřicáté minutě potrestal vyloučení Pandolfa svým pátým gólem v play off Spezza a rázem Senátoři byli zcela ve výhodě. I ve třetí trefe mělo prsty seskupení Alfredsson-Spezza-Heatley, kdy právě prvně jmenovaný zakončil k radosti hostů úspěšně celou akci. Neaktivnějším mužemn zápasu byl paradoxně nemocný Patrik Eliáš, který na Emeryho vyslal deset střeleckých pokusů. Poslední změnu skóre zařídil svým druhým gólem v zápase Scott Gomez. Suma sumárum, utkání skončilo výhrou Ottawy, a tak se kanadský celek dočkal po mnoha chudých letech finále Východní konference.

Detroit si poměrně hladce poradil se San Jose a ujal se v sérii vedení 3:2, což znamená, že jediná výhra mu stačí, aby postoupil do semifinále Stanley Cupu. Solidní zápas odchytal Dominik Hašek, který kryl třiadvacet pokusů Žraloků. Osudnou chybou dopřál Nabokov Red Wings vsítit klíčový druhý gól. Jednička San Jose se vydala pro puk až k modré čáře, ale špatným vyhozením trefil gólman pouze čepel Dacjuka, a ten už věděl co s pukem. Samuelsson a Holmström pak definitivně rozhodli o vítězi utkání. Detroit však potkala citelná ztráta, během první třetiny opustil led se zlomeninou zápěstí elitní obránce Schneider. Je jisté, že do play off už nezasáhne. Marodka se tedy rozšířila už na tři hráče, paradoxem je, že se jedná o samé obránce. Mimo hru jsou ještě Kronwall a Lebda. Trenéra Babcocka čeká nelehký úkol, jak seskupit obranné řady.

Výsledky čtvrtfinále play off NHL:

Západní konference - 5. zápas:

 

 

Detroit Red Wings - San Jose Sharks 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky:
24. Zetterberg, 37. Dacjuk, 44. Samuelsson, 47. Holmström - 5. Goc. Dominik Hašek odchytal v brance Detroitu celý zápas, z 24 střel obdržel jeden gól. Střely na branku: 33:24. Diváci: 19.937. Stav série: 3:2.

 

 

 

 

Východní konference - 5. zápas:
New Jersey - Ottawa 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Branky: 7. a 60. Gomez - 26. Vermette, 33. Spezza, 38. Alfredsson. Střely na branku: 29:24. Diváci: 19.040. Konečný stav série: 1:4.

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář