Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí triumf Anaheimu

5. 6. 2007
Hrdinou zápasu byl Andy McDonald, který měl prsty ve všech brankách Kačerů. Dvě zaznamenal sám a u třetí si připsal asistenci. První výraznější moment se objevil ve čtrnácté minutě, pokus Perryho však zastavila konstrukce branky. O změnu skóre se postaral Alfredsson, který využil nabídnutou početní výhodu. Branka padla v posledním možném okamžiku, časový údaj se zastavil na číslech 19:59.

Druhá třetina byla v režii hostujícího celku. Podruhé během zápasu zachránila gólmana Emeryho tyč, autorem slibného projektilu byl Andy McDonald. Útočník se následně mohl radovat hned dvakrát, nejprve využil přihrávky Marchanta a srvnal na 1:1 a pak blafákem strhnul vedení na stranu Ducks. Jeho spoluhráče Beauchemina pak už skvěle vychytal Emery. Misky vah opět srovnal poprvé ve finálové sérii Heatley, 2:2.

Rozhodnutí tak přinesla závěrečná část hry. V pětačtyřicáté minutě se do přečíslení dostalo duo Penner- Selänne a prvně jmenovaný určil konečnou podobu výsledku. "Když přijdete o hráče, jako je Chris Pronger, někdo jej musí svým výkonem zastoupit. Náš tým to dnes dokázal," řekl po utkání trenér vítězů Randy Carlyle.


Finále Stanley Cupu - 4. zápas:

Ottawa Senators - Anaheim Ducks 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Alfredsson (Schaefer, Fisher), 38. Heatley (Eaves, Spezza) - 31. McDonald (Marchant, Perry), 32. McDonald (R. Niedermayer, O'Donnell), 45. Penner (Selänne, McDonald). Rozhodčí: McCreary, Watson - Driscoll, Sharrers. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 23:21. Diváci: 20.500. Stav série: 1:3.

Sestavy:

Ottawa: Emery - Phillips, Volčenkov, Redden, Meszároš, Corvo, Preissing - Alfredsson, Spezza, Heatley - Comrie, Fisher, Schaefer - Neil, Vermette, Kelly - Saprykin, Eaves, Schubert. Trenér Bryan Murray.

Anaheim: Giguere - DiPenta, O'Donnell, S. Niedermayer , Beauchemin, Jackman, Huskins - Selänne, McDonald, Marchant - Perry, Getzlaf, Penner - R. Niedermayer, Pahlsson, Moen - Motzko, R. Carter, May. Trenér Randy Carlyle.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář