Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tažení Jezdců skončilo

6. 5. 2007

Východní konference - 6. zápas:

New York Rangers - Buffalo Sabres 4:5 (1:0, 1:4, 2:1)


Branky: 18. a 58. Nylander (na obě Straka, na druhou Rozsíval), 25. Mara (Rachůnek), 46. Jágr (Straka, Rachůnek) - 28. a 55. Hecht, 22. Kalinin (Kotalík), 23. Pominville, 32. Drury. Zásahy brankářů: Lundqvist 29/24 - Miller 36/32. Diváci: 18 200. Konečný stav série: 2:4




Sabres se stali noční můrou pro město New York. Nejlepší celek Východní konference po základní části si po Ostrovanech poradil i s Jezdci. Zatímco co na Islanders jim stačilo pět utkání, s jejich městským rivalem byla série daleko vyrovnanější, ale šest zápasů to zcela nevystihuje.

Rangers věděli, že pokud neuspějí, tak se můžou rozloučit s vidinou šance zaútočit na nejslavnější trofej světa. Nicméně nejspíš z přemíry snahy vyústily i úvodní dvě vyloučení Shanahana a Cullena, domácí oslabení přečkali bez úhony. Vyprodaná Madison Square Garden se poprvé radovala v osmnácté minutě, kdy obránce Mara našel ideálně Švéda Nylandera, a ten se bekhendem nemýlil, 1:0. Na prostřední část utkání by nejspíš Jezdci zapomněli, jejich soupeř čtyřmi góly skóre otočil a tím i v podstatě rozhodl o utkání. Nejprve celkem se štěstím trefil Kalinin, za necelou minutu poprvé převážil misky vah na stranu hostů Pominville. Rangers se vrátili do hry při vyloučení Briera, úspěšným střelcem byl Mara, kterému přesně naservíroval puk Rachůnek. Do druhé sirény však opět navýšili skóre Sabres, konkrétně Hecht a Drury.

Stav 2:4, po čtyřiceti minutách nevěstil rozhodně nic dobrého, kouč Renney to jistě tušil. Ale Rangers se nevzdávali. Jaromír Jágr jako správný kapitán po spolupráci se Strakou a Rachůnkem vykřesal plamínek naděje. v pětapadesáté minutě to už opět bylo o dvě branky, Němec Hecht, který tečoval střelu Briera. Tato branka srazila domácí do kolen, čas plynul jako voda, poslední co se podařilo bylo využít třetí přesilovku ve hře, při kterém se trefil nestárnoucí Nylander. Právě švédský internacionál patřil k nejlepším hráčů Jezdcům v play off a zcela po zásluze dostal nabídku vedení klubu na prodloužení smlouvy. Tým okolo Jaromíra Jágra sice nedokázal přejít přes Sabres, ale rozhodně se nemá za co stydět.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář