Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rangers otočili zápas s Montrealem a radost se vrací

4. 2. 2008

ObrazekV neděli byl v kanadsko-americké NHL na programu pouze jediný duel. Newyorkští Rangers navázali na své předchozí dvě výhry dalším úspěchem a dostali se na sedmé místo Východní konference.

 

 

 

Pro Jezdce to byla pátá výhra z posledních šesti zápasů, což při jejich celkové neuspokojivé bilanci zní pro fanoušky jako ten pravý balzám. Výhra v Montrealu se ale vůbec nerodila lehce. Hostům se povedl na jejich poměry nevídaný obrat zápasu a to jim jistě dodalo spoň část ztraceného sebevědomí. Svěřencům Toma Renneyho se povedlo nastřílet pět branek, ale ani v jedné z nich neměl prsty Jaromír Jágr, který tak již potřetí  za sebou nebodoval.


Brankový účet zápasu otevřel v přesilové hře obránce Markov. Za deset minut později se v téže herní situaci prosadil i Kovaljov a diváci v Bell Centre byli na nohou. Lundqvist lovil puk ze své sítě i v šestadvacáté minutě, kdy jej překonal z trestného střílení Kosticyn. Naději pro Rangers vzkříšil Rozsíval, který povedenou střelou snížil na rozdíl dvou branek. Za necelou půlminutu po kontaktním gólu se prosadil i Dubinski a do přestávky vyrovnal Gomez.


V závěřečné třetině byl zápas pod taktovkou hostů. Huet, brankářská jednička chytal co se dalo, ale obránci mu vůbec nepomáhali. Pozornost na sebe upoutal jen  Komisarek, který efektním bodyčkem srazil Jágra, jenž se z ledu těžce zvedal. Obrat dokonal v 51. minutě po vybídnutí od Dawese Američan Drury, který ve své šanci nezaváhal - 3:4. Konečnou změnu skóre pak zařídil Straka, kterému se podařilo tečovat střelu Mary.


Montreal - New York Rangers 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)

Branky: 4. Markov, 14. Kovaljov, 26. Kosticyn z tr. střílení - 29. Rozsíval (Straka), 30. Dubinsky, 36. Gomez, 51. Drury (Průcha), 59. Straka. Zásahy brankářů: Huet 30/5 - Lundqvist 28/3. Diváci: 21 273. Hvězdy utkání: C. Drury (NYR), S. Kostitsyn, M. Komisarek (oba MTL).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář