Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiérový zápas sezóny vyhráli Kings

30. 9. 2007

ObrazekLondýnská The O2 aréna byla svědkem úvodního zápasu sezóny. Na neutrální půdě se představily týmy Los Angeles Kings a Anaheimu Ducks. Souboj dvou celků Západní konference si nenechalo ujít 17 500 diváků, mezi kterými nechyběli ani zástupci dalších evropských států, tedy včetně i České republiky.

 

 

Zahájení zápasu ale nevyšlo zcela podle představ. Po tradičním rozbruslení se vše připravilo na úvodní buly, ale špatně osvícená plocha byla překážkou k oficiálnímu zahájení utkání. Fanoušci si tak na zámořské hráče museli počkat dalších patnáct minut, neboť optimalizace osvětlení si vyžádala delší dobu, čehož týmy využily k návratu do kabin. Nespokojení diváci dávali jasně najevo, že takhle by to nešlo.

 

Samotné utkání ale vše nepovedené vynahradilo. V brance králů se objevil poněkud překvapivě nováček Jonathan Bernier a jak se ukázalo to byl jeden z klíčových faktorů zápasu. Devatenáctiletý talent se několikrát zaskvěl proti soupeřovým průnikům a dal zapomenout na svůj status málo zkušeného brankáře. V dvojnásobném oslabení vychytal Perryho. Dá se říct, že utkání bylo ve znamení využitých početních výhod, tedy kromě poslední branky, která padla při power play a oslabení Králů.

V přesilovkách se dvakrát mohl radovat Mike Cammalleri, další trefu přidal Rob Blake. Na druhé straně zaznamenal jediný úspěch hostů Bobby Ryan, rovněř v početní výhodě. Konečnou podobu dal výsledku při power play Slovák Michal Handzuš.

Los Angeles - Anaheim 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky: 9. a 42. Cammalleri, 31. R. Blake, 60. Handzuš - 54. Ryan. Zásahy brankářů: Bernier 27/1 - Bryzgalov 20/3. Diváci: 17 551.

 

Zdroj: ČTK, fotosharkspage.com, edit: hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář