Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ottawský kat řádí dál

20. 5. 2007
Nepopulární "náhlá smrt" rozhodla o konci tažení buffalských Šavlí. Nejlepší celek Východu po základní části již počtvrté nestačil na Ottawu, a tak se s letošní sezónou musí rozloučit. Domácí bojovali, ale Senators byli vždy o krok vepředu, na třetí gól už reagovat nemohli. Sveřenci trenéra Bryana Murrayho si poprvé v historii zahrají o nejslavnější trofej.

Samotné utkání bylo poměrně vyrovnané. Každý z týmů věděl, že tento zápas může být svým způsobem rozhodující. V nezáviděné pozici byli právě domácí, další prohra by znamenala naprostý konec všech nadějí. Hosté zase mohli těžit z vypracovaného náskoku v sérii a zdálo se být takřka nevyhnutelné, že svou výhodu brzy využijí.

Úvodní branka padla až v druhé třetině. Brankář Emery za brankou nepřesně rozehrával, čehož využil Briere, který přesnou přihrávkou našel ideálně číhajícího Hechta, a ten se už nemýlil, 1:0. Tohle však bylo ze strany Sabres na delší dobu vše. Iniciativu převzali hosté, konkrétně pak nejúdernější formace Heatley-Spezza-Alfredsson. Prvně dva jmenování během čtyřech minut skóre otočili.

Poslední dějství zase o pověstný krůček lépe zvládli buffalští. Vyprodanou HSBC arénu rozjásal v jednapadesáté minutě Afinogenov, který dorazil pokus Briera. Šavle dostaly možnost dalších dvou přesilovek, ale i přes evidentní snahu branky docílit nedokázali. Po šedesáti minutách normální hrací doby tedy zůstal stav nerozhodný 2:2.

Deset minut života, tolik nechali ottawští času na to, aby definitivně vsítili rozhodující a postupový gól. Šťastným autorem byl kapitán Alfredsson, který ač bráněn dokázal překonal vynikajícího Millera, a tím tak vyluštil tajenku prvního finalisty play off letošního ročníku.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář