Jdi na obsah Jdi na menu
 


Numminen ukončil kariéru

4. 8. 2009

Byl ideálním prototypem moderního obránce. Dokázal skloubit defenzivní a ofenzivní hru, bohužel ho zradilo to nejcennější, čímž samozřejmě je zdraví. Teppo Numminen si vybudoval během dvaceti let v zámoří status evropské legendy a nyní svou etapu profesionální kariéry uzavírá.

 

 

Finský hokejista odstartoval svou úspěšnou sportovní cestu v Tappara Tampere. V roce 1988 se vydal zkusit štěstí do Winnipegu, který na něj po draftu vlastnil hráčská práva.  U Jets vydržel prakticky do roku 1996, resp. až do roku 2003, kdy se klub přestěhoval do Phoenixu. Jeho nejúspěšnějším obdobím lze nejspíš uvést sezonu 1995-1996, kdy si během 74 utkání připsal 11 branek a 43 asistencí.

 

Numminen patřil rovněž ke klíčovým postavám reprezentace Suomi. Účastník čtyř olympijských her má ve své sbírce dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Rozhodně jeho velkým vítězným okamžikem byl návrat na ledovou plochu po operaci srdeční chlopně. V uplynulovém ročníku odehrál sedmapadesát utkání. Během dvaceti sezon navlékl dresy Winnipegu, Phoenixu, Dallasu a naposledy hájil barvy Buffala. Celkově odehrál 1372 utkání, 117 případech se radoval ze vstřelené branky a na 520 dalších se podílel. To je statistický výčet bojovného Fina, který určitě zanechal nejen v NHL zásadní stopu.

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář