Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Nezastavitelný Toews zničil Vancouver a jeho tým má na dosah postup

8. 5. 2010

NHL: Ústřední postavou nočních zápasů zámořské NHL byl bezesporu Jonathan Toews. Dvaadvacetiletý kapitán Blackhawks se na ledě Vancouveru blýskl hattrickem a navíc si připsal podíl na dvou trefách svých spoluhráčů. I díky jeho produktivitě zvítězilo Chicago 7:4 a má na dosah postup do finále Západní konference. Prvního úspěchu v sérii s Bostonem se dočkali hráči Philadelphie.

 

Noční zápasy přinesly velkou porci branek. Ve Philadelphii jich padlo devět a ve Vancouveru dokonce jedenáct. Flyers nastupovali do souboje s Bostonem s vidinou nutnosti úspěchu, neboť další případný kolaps by už znamenal definitivu konce sezony. Vyrovnaný průběh muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém se svým zásahem stal hrdinou Simon Gagne. Dlouholetá opora Letců přispěla v pětasedmdesáté minutě svým gólem k záchraně týmu v sérii.

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu Philadelphia - Boston

 

Vyrovnaný průběh zápasu byl i po prvním dějství ve Vancouveru. Druhá dvacetiminutovka už byla v režii hostů, kteří svému soupeři nasázeli tři branky. Dvě z nich zaznamenal Jonathan Toews a právě jeho trefa z šestatřicáté minuty už znamenala hattrick. Pojistku třetího triumfu v sérii dokonali Tomáš Kopecký s Davem Bollandem.

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu Vancouver - Chicago

 

Východní konference - semifinále - 4. zápas

Philadelphia - Boston 5:4 po prodloužení (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0) - stav série 1:3
Branky: 20. Briere (Giroux, Carle), 25. Pronger (Carle, Carcillo), 29. Giroux (Hartnell, Carle), 55. Leino (Pronger, Briere), 75. Gagne (Carle, Richards) - 16. Recchi (Bergeron, Paille), 31. Ryder (Hunwick, Wheeler), 44. Lucic (Wideman, Savard), 60. Recchi (Bergeron, Wideman). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 34:37. Diváci: 19 702 (Wachovia Center). Hvězdy utkání: 1. Pronger, 2. Gagne, 3. Giroux (všichni PHI).

Západní konference - semifinále - 4. zápas

Vancouver - Chicago 4:7 (2:2, 1:3, 1:2) - stav série 1:3
Branky: 2. Wellwood (Samuelsson, Bieksa), 15. D. Sedin (Burrows, H. Sedin), 39. Edler (Ehrhoff, D. Sedin), 55. H. Sedin (Burrows, O'Brien) - 1. Seabrook (Toews, Byfuglien), 10. Toews (Kane, Sharp), 21. Toews, 33. Sharp (Toews, Kane), 36. Toews (Bolland, Sharp), 47. Kopecký (Hossa, Sharp), 60. Bolland. Vyloučení: 8:4. Využití: 2:4. Střely na branku: 30:34. Diváci: 18 810 (General Motors Place). Hvězdy utkání: 1. Toews, 2. Sharp (oba CHI), 3. Burrows (VAN).

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář