Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Finálová bitva je tady, kdo udělá první vítězný krok?

29. 5. 2010

Finále Stanley Cupu: Nejočekávanější chvíle prestižní hokejové ligy světa brzy otevře svou novou kapitolu. V neděli ve dvě hodiny ráno středoevropského času zkříží hokejky hráči Chicaga Blackhawks a Philadelphie Flyers v prvním finálové bitvě této sezony. Komu se podaří první úspěch?

 

Oba celky se o nejslavnější hokejovou trofej utkají po značné prodlevě. Chicago se do finále dostalo po osmnácti a Philadelphia po třinácti letech. Účast obou celků v poslední bitvě je poměrně překvapením, ale rovněž tím vypukla v městech hokejová mánie. Oba soupeři na vítězství čekají jako na spásu. V záři pozornosti je bezpochyby Marián Hossa, který se potřetí během tří let ocitl ve finále. Paradoxně zatím vždy stál v tom smutném mužstvu, zlomí letos své prokletí?

 

Tým Blackhawks udělal výrazný pokrok ve výkonnosti a je blízko toužebné odměny. Dravé mládí podpořeno zkušenostmi ostřílených harcovníků prozatím sklízí ono chutné ovoce. Toews, Kane, Sharp, gólman Niemi, Keith a Byfuglien jsou hlavním výčtem příčiny úspěšného vystupování Chicaga. Na druhé straně stojí Richards, Briere, Pronger, Gagne i gólman Leighton, který nadmíru dobře zastoupil zraněnou jedničku Bouchera.

 

Finále Stanley Cupu - úvodní program zápasů:

neděle 30. května - Chicago (United Center) - 2:00 SEČ
úterý 1. června - Chicago (United Center) 02:00 SEČ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář