Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL v ČR: Phoenix i díky dvěma trefám Vrbaty porazil Boston

9. 10. 2010

Pražská O2 aréna byla svědkem ostré zápasové bitvy mezi Bostonem Bruins a Phoenixem Coyotes. Ústřední postavou střetnutí byl k radosti místních fanoušků český útočník Radim Vrbata. Vyhlášený hračička pomohl dvěma góly a jednou asistencí k úspěchu svých Kojotů. Phoenix slavil výhru v poměru 5:2.

 

Utkání začalo ve svižném tempu a už v osmé minutě padl úvodní gól. Postaral se o něj právě Vrbata. Odstřelování Raskovy svatyně zakončil mladoboleslavský odchovanec  úspěšnou dorážkou - 0:1. Boston se mohl do utkání vrátit díky několika početním výhodám, ale s těmi si zle zahrával.

 

Po chybách v obraně hned ve dvou případech umožnil hráčům Phoenixu sólové úniky. Hanzal ani Průcha soupeře nepotrestali. Další góly padaly až ve druhém dějství. Postupně se za Raskova záda prosadili Pyatt, Upshall a Belanger, kteří tak zvýšili náskok Kojotů na čtyřgólový.

 

Bostonští se prosadili až ve třetí třetině. Po čtyřech minutách hry se po ose Krejčí-Lucic prosadil Horton - 1:4. Následně se diváci mohli podívat na pěstní výměnu názorů mezi Campbellem a Fiddlerem. Z triumfu se radoval prvně jmenovaný hráč Bostonu, který svého soka poslal k zemi.

 

V poslední desetiminutovce se ještě podařilo Bruins snížit v přesilovce díky druhé trefě Hortona - 2:4. Boston se ještě v závěru pokoušel o power play, ale ani šest mužů už s výsledkem nic neudělalo. Naopak definitivní jistotu triumfu potvrdil střelou do prázdné klece Medvědů aktivní Vrbata - 2:5.

 

NHL v Praze - výsledek zápasu:

Boston Bruins - Phoenix Coyotes 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Branky: 44. a 50. Horton (na první Krejčí) - 8. a 59. R. Vrbata, 22. Pyatt, 36. Upshall, 40. Belanger. Střely na branku: 42:37. Diváci: 16 052.