Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL v ČR: Boston v Liberce přehrál místní Tygry šestigólovým rozdílem

5. 10. 2010

V úterní podvečer byla Tipsport arena svědkem nevšední události. V rámci generálky víkendového startu kanadsko-americké NHL se řada týmů připravuje v Evropě a rovněž měří síly se svými nezámořskými soupeři. Do Liberce zamířil Boston Bruins, který tak vyzval místní Bílé Tygry do konfrontace.

 

Domácí s věhlasnějším celkem drželi krok a zejména elitní formace s Nedvědem bavila diváky několika pohlednými akcemi. První gól padl na konci úvodního dějství, kdy se po ose Chrára, Krejčí prosadil Horton.

 

Druhá třetině už byla zcela v režii Bostonu, který udeřil během vlastního oslabení díky úspěšnému nájezdu Bergerona - 0:2. Liberečtí se snažili, ale dlouho se jim nedařilo na dobře chytajícího Thomase vyzrát. Povedlo se to až Podkonickému, který zužitkoval pas Nedvěda. Radost Tygrů ukončil už za dvě minuty Caron, který pro změnu využil přihrávku Bergerona.

 

Třetí dvacetiminutovka už byla pouze ve statusu exhibice Bruins. Trenér Kalous už nechal odpočívat domácí gólmanskou jedničku Pince, kterého nahradil Vošvrda. Ten kapituloval rovnou čtyřikrát, když ho postupně překonali Bergeron, Seguin, Campbell a Wheeler.

 

Střetnutí tedy skončilo jasným vítězstvím zámořského celku v poměru 7:1, ale vyprodaná hala mohla této povedené exhibici zatleskat.

 

Liberecké čeká už zítra dohrávka 8. kola s Kladnem, tudíž bylo nutné zachovat síly do soutěžního střetnutí.

 

"Dnešní utkání beru jako obrovskou zkušenost pro hráče i trenéry. Taková příležitost se nenaskytne každý den, i když byl brankový rozdíl tak velký. Věřím, že si spoustu užitečných věcí odneseme do další práce," okomentoval na oficiálním webu Tygrů prestižní konfrontaci domácí trenér Jiří Kalous.

 

Bílí Tygři Liberec – Boston Bruins 1:7 (0:1, 1:2, 0:4) Branky: 29. Podkonický (P. Nedvěd) - 19. Horton (Krejčí, Chára), 23. Bergeron, 31. Caron (Bergeron), 42. Bergeron (Hunwick), 47. Seguin (Boychuk, Bergeron), 48. Campbell (S. Thornton, Paille), 50. Wheeler (Bergeron, Chára). Rozhodčí: Leggo, Sharrers – Hribík, Blümel. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec: Pinc (41. Vošvrda) – Výtisk, Hunkes, Čakajík, Derner, Rýgl, Trončinský, Holub, Moravec – Podkonický, P. Nedvěd, Dušek – Kudrna, Vak, Hořava – Klimenta, Plodek, Víšek – Špaček, Urban, Bárta. Trenér: Jiří Kalous.

Boston Bruins: Thomas – Chára, Boychuk, Ference, Seidenberg, Stuart, Hunwick, McQuaid – Lucic, Krejčí, Horton – Wheeler, Bergeron, Recchi - Caron, Seguin, Ryder – Paille, Campbell, S. Thornton - Marchant. Trenér: Claude Julien.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář