Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křídla už potřetí nevzlétla

21. 5. 2007
Anaheim v pátém semifinálovém duelu potvrdil obecně známé heslo, že bojovat se vyplatí do poslední možné chvíle. Jasným důkazem je závěrečná minuta normální hrací doby. Kačeři dlouho nemohli najít recept na solidního Haška, podařilo se to až v čtyřiačtyřicet vteřin před koncem třetí třetiny. Na tečovaný pokus obránce Scotta Niedermayera byl náš brankář krátký.

Red Wings tak přišly prakticky o vyhraný zápas. Od sedmadvacáté minuty vedli domácí díky brance Andrease Lilji a svým vypracovaným defenzivním systémem soupeře do vážnějších šancí nepouštěli. Vyrovnání v posledních sekundách bylo pro domácí těžkým šokem. Aby tomu nebylo málo, tak definitivní k.o. přišlo z hole Selänneho, který aktivním presinkem získal puk na hrdinovi sedmadvacáté minuty a bekhendem nedal Haškovi sebemenší šanci na úspěch.

Anaheim se tedy ocitá na zajímavém rozcestí, které může mít šťastný konec. Skalp Detroitu může získat už v úterý na domácím ledě. Pokud se tak stane, bude to pro Ducks už druhá finálová účast v historii klubu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář