Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kačeři otevřeli brány finále

23. 5. 2007
Hráče Detroitu čekal přetěžký úkol, pokusit se na ledě Anaheimu vybojovat výhru, která by vrátila sérii zpět do města Red Wings. Na domácích však bylo znát, že nehodlají nic ponechat náhodě a evidentně šli pevně za vítězstvím. První krok k tomuto cíli udělal už ve čtvrté minutě Rob Niedermayer, kterého nastřelil do brusle Chris Pronger. Puk se odrazil tak šikovně, že doputoval až za záda překvapeného Haška, 1:0! Ducks byli v první třetině pány ledu a jen díky "Dominátorovi" svítilo v první kolonce gólů číslo jedna.

Druhá část hry ještě více zkomplikovala plány hostů. Perry s Getzlafem navýšili skóre už na kritických 3:0. Rudá křídla se těžko dostávala do souvislejšího tlaku, navíc Giguere působil velmi jistě. Svého soupeře pochválil i Dominik Hašek. "Hrál skvěle. Nesnáším říkat, že byl někdo lepší než já, ale on asi opravdu byl. Zachránil pátý záppas v semifinále a to byl klíč k úspěchu v sérii. Vždycky je třeba trocha štěstí a to on měl. On vyhrál pro Anaheim tuhle sérii, " konstatoval.

Závěrečnou třetinu Ducks podcenili a málem se jim to stalo osudné. Zetterbergův gól byl první předzvěstí, že hosté zbraně úplně nesložili. Klíčový gól, který v podstatě rozhodl o triumfu Anaheimu padl z hole Samuela Pahlssona. Záverečné detroitské peklo se zastavilo až na skóre 4:3, kdy se během přesilovek dvakrát trefil Pavel Dacjuk. Záverečná siréna už byla zcela ve znamení radostných ovací hráčů a fanoušků Ducks. Čtyři hráči zažili v roce 2003 finálové boje s New Jersey (Giguere, Rob Niedermayer, McDonald a Pahlsson). Tým ještě tenkrát s přídomkem "Mighty" vedl paradoxně nyní kouč Red Wings Mike Babcock. "Mají skvělý tým a našli cestu jak uspět. Rozhodl čtvrtý a pátý zápas série." uvedl krátce po skončení zápasu.

První zápas finále se hraje 28.května na ledě Anaheimu.

Západní konference - 6. zápas:
Anaheim - Detroit 4:3 (1:0, 2:0, 1:3)
Branky:
4. R. Niedermayer, 30. Perry, 39. Getzlaf, 46. Pahlsson - 51. a 57. Dacjuk, 44. Zetterberg. Střely na branku: 29:29. Diváci: 17.380. Konečný stav série: 4:2.




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář