Jdi na obsah Jdi na menu
 


Islanders ze hry o play off

24. 3. 2008

ObrazekLetci z Philadelphie si i díky bodovému příspěvku Václava Prospala připsali důležitou výhru nad svými divizními rivaly Islanders. Zatímco Flyers si ve Východní konferenci polepšili na sedmou příčku, tak newyorští již definitivně ztratili možnost bojovat o vysněné play off.

 

 

Právě Prospal otevřel ve třinácté minutě gólový účet utkání, který využil dvojnásobnou přesilovku. Domácí triumf byl podpořen zejména efektivností střelby v početních výhodě a výborným výkonem gólmana Birona, který si celkem připsal dvaatřicet úspěšných zákroků. Philadelphia si zápas pohlídala a konto soupeře zatížila celkem čtyřmi góly. U druhé trefy asistoval další český krajánek Modrý.  Až čtyři minuty před koncem kosmeticky upravil výsledek Šatan.

 

O teoretickou naději na účast ve vyřazovacích fázi soutěže bojují hokejisté Chicaga. Tomu se povedlo uniknout hrobníkovi z lopaty. Osmasedmdesát sekund před koncem zápasu strhl vedení na stranu Blues Tkachuk a s domácími to vypadalo špatně. Zachráncem se stal Wisniewski, který necelou minutu před koncem stav zápasu srovnal a zajistil tak pro Blackhawks bod. Obrat během prodloužení dokonal Kane a oživil tak slábnoucí naději svého celku na účast v play off.

 

Chicago - St. Louis 4:3 po prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)

Góly: 38. Burish (Brouwer, C. Adams), 50. Byfuglien (Kane, Hjalmarsson), 60. Wisniewski (Sharp, Ladd), 62. Kane - 28. Stempniak, 52. D. J. King (Backes, Jackman), 59. Tkachuk (Boyes). Vyloučení: 6:8 na 2 min, navíc: Hjalmarsson - Backes (oba 5 min za bitku), přesilovky a oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:29 . Brankáři: Chabibulin - Toivonen. Diváci: 19 146.

 

Philadelphia - New York Islanders 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 13. Prospal (Briere, Knuble), 30. Coburn (Modrý, Lupul), 46. Briere (M. Richards, Timonen), 48. S. Hartnell (Prospal, Briere) - 56. Šatan (Berard, Park). Vyloučení: 7:5 na 2 min, přesilovky: 3:1, oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:33. Brankáři: Biron - MacDonald. Diváci: 19 136.

 

Zdroj: nhl.com, Foto: Len Redholes (Getty Images)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář