Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hosté stoprocentní, k výhrám jim pomohli Kotalík i Klesla

6. 10. 2009

Z noci na úterý byly na programu kanadsko-americké NHL jen dvě utkání. Českého fanouška může těšit fakt, že se na výhrách Rangers a Columbusu podepsali naši hráči. Ústředními postavami newyorských Jezdců byli Aleš Kotalík a Václav Prospal. První jmenovaný zaznamenal proti New Jersey branku a asistenci a Prospal se podílel na dvou trefách. Bodovali i Rostislav Klesla s Jakubem Voráčkem, kteří s Columbusem uspěli na ledě Vancouveru.

 

Ďáblové do nového ročníku soutěže nevstoupili tou správnou nohou. Nejprve prohráli s Philadelphií a nyní neuspěli ani proti New Yorku Rangers. O to hůře, že oba zápasy hráli na vlastním ledě. Přitom úvod střetnutí jim vyšel. Skóre otevřel už ve druhé minutě Niedermayer. Poněkud překvapivě si po tomto inkasovaném gólu vzal oddechový čas nespokojený trenér hostů Tortorella, což možná bylo klíčové pro zbytek střetnutí. Jezdce vrátil do hry během přesilové hry Del Zotto, který zužitkoval souhru Kotalíka s Prospalem.

 

I domácím pomohla početní výhoda. Dubinského faul potrestal Zajac. Oba celky se do kabin přesto rozešly za smírného stavu. Další nabídnutou přesilovou hru zužitkoval tvrdou a přesnou střelou Kotalík. Rozhodující okamžik nastal v osmatřicáté minutě. Klíčovou roli sehrál Prospal, přes kterého se puk dostal až na Gilroye a talentovaný zadák prostřelil vše co mu stálo v cestě. Ďáblové se už na odpověď nezmohli, a tak jejich bodové konto čítá po dvou zápasech nulu. Týmu citelně chybí Eliáš, který se stále rehabilituje po operaci svalového přitahovače.

 

Naopak ve velmi dobrých výkonech pokračují hokejisté Columbusu. Modrokabátníci uspěli už podruhé a tentokrát to odnesl Vancouver. Po vyrovnané první třetině se utkání zlomilo během následující dvacetiminutovky. Během šesti minut se za záda nepříliš jistého Luonga trefili postupně Huselius, Klesla a Filatov. Po čtvrtém inkasovaném gólu opustil rozhořčený kapitán Canucks ledovou plochu a přepustil své místo náhradníkovi Raycroftovi. Výhru si už hosté vzít nenechali, a tak mohli slavit další triumf.

 

New Jersey - New York Rangers 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Branky: 2. R. Niedermayer (Pandolfo, Clarkson), 11. Zajac (Clarkson, Parise) - 7. Del Zotto (PROSPAL, KOTALÍK), 17. KOTALÍK (Del Zotto, Callahan), 38. Gilroy (Gáborík, PROSPAL). Vyloučení: 9:9. Využití: 1:2. Střely na branku: 27:26. Diváci: 17 625 (Prudential Center). Hvězdy utkání: 1. Gilroy (NYR), 2. Del Zotto (NYR), 3. Clarkson (NJD).

Vancouver - Columbus 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 16. H. Sedin (Burrows, Bieksa), 29. Ehrhoff (Mitchell), 48. Mitchell (M. Samuelsson, Kesler) - 20. Vermette (Nash, M. Roy), 23. Huselius (Nash, KLESLA), 26. KLESLA (Huselius, Nash), 26. Filatov (Vermette, VORÁČEK), 57. Torres (Tjutin, Russell). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 43:24. Diváci: 18 810 (General Motors Place). Hvězdy utkání: 1. Huselius (CBJ), 2. Mitchell (VAN), 3. Nash (CBJ).

 

Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář